VIJEĆNICI, djelatnici UO i predstavnici Udruga u posjetu Hrvatskom saboru

Vijećnici općinskog vijeća općine Strahoninec, djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela i predstavnici Udruga s područja općine, posjetili su dana 29. studenog 2017. Hrvatski sabor, na poziv sumještanke, saborske zastupnice Bernarde Topolko.

Tijekom stručnog i edukativnog razgleda zgrade Hrvatskog sabora upoznati su s najvažnijim događajima i osobama iz povijesti hrvatskog naroda i države.

Istaknuto je kako već od srednjeg vijeka egzistira neki oblik organiziranog okupljanja u svrhu rješavanja bitnih pitanja iz javnog i političkog života građana , no zasigurno je, u novijoj hrvatskoj povijesti, najznačajniji trenutak provedba višestranačkih parlamentarnih izbora 1990. i konstituiranje 1. saziva Hrvatskog sabora.

Prolazeći Sabornicom, hodnicima, prostorijom namijenjenom za prijem stranih državnih delegacija, čovjek mora osjetiti divljenje i poštovanje prema prošlim vremenima i trenucima, koji su, odigravši se u ovom prostoru, utjecali na tijek hrvatske povijesti.

Razgled Sabora završen je u ugodnom druženju i opuštenom razgovoru s gđom Topolko, uz kavu i kolače sa željom za ponovnim susretom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije