Donji Vidovec će dobiti Spomen centar Vidovskih zlatara

U uvodnom dijelu 14. sjednice Općinskog vijeća Donji Vidovec je općinski načelnik Josip Grivec podnio vrlo detaljno izvješće o svome radu i djelovanju. Od pobrojanih aktivnost izdvajamo kandidiranje projekta na natječaj EU INTEREG V A, u kojemu Općina Donji Vidovec sudjeluje s susjednim općinama te općinama iz Mađarske.

Vrijednost projekta je 1.000.000 eura. U njegovim okvirima bi se u Donjem Vidovcu uredio Spomen centar Vidovskih zlatara za nešto više od 100.000 eura te niz drugih sadržaja vezano uz turizam s obzirom da su sredstva u navedenom natječaju EU namijenjena turizmu. Najavio je i radove na uređenju potkrovlja i pročelja Društvenoga doma te izradu projektne dokumentacije za oborinsku kanalizaciju. Izvješće načelnika je jednoglasno prihvaćeno.

U ostalom dijelu sjednice prihvaćene su i I. izmjene i dopune Prostornog plana te time Općina Donji Vidovec ima novi Prostorni plan-temeljni dokument korištenja prostora i razvoja općine. Donijeta je i odluka o prodaji nekretnine u ulici Matije Gupca 68 te Odluka o visini zakupnine za prostor ambulante koja iznosi 12 kn/m2.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije