HDZ: ‘Novi zaštitni znak ŽB Čakovec u suprotnosti je sa Statutom’

HDZ Međimurske županije oglasio se priopćenjem za javnost vezano uz novi zaštitni znak Županijske bolnice Čakovec za koji tvrde da je u suprotnosti s važećim Statutom te zdravstvene ustanove. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Ne tako davno, u cilju poboljšanja imidža bolnice i novi vizualni identitet, sanacijski upravitelj promovirao je novi zaštitni znak bolnice, redizajnirao internetske stranice na što je potrošeno više od 90.000,00 kuna. Tada je sanacijski upravitelj Stjepan Koraj slikovito objasnio ovako veliku svotu: ‘To bi bilo kao da smo sad super kvalitetna osoba, a hodamo neprikladno obučeni. Cifra koja je na to utrošena je stvarno minimalna i mi tu nismo niti u jednom trenutku dvojili da li bi to trebalo i u to smo i dalje uvjereni.’

Kao ravnatelj ustanove, ali i kao bivši predsjednik Upravnog vijeća Bolnice, morao bi znati da je zaštitni znak propisan Statutom ustanove sukladno zakonu i aktu o osnivanju kojeg donosi Upravno vijeće uz suglasnost osnivača ustanove. Tada je osnivač ustanove bilo Ministarstvo zdravlja.

Međutim, novi zaštitni znak Županijske bolnice Čakovec u suprotnosti je sa važećim Statutom ŽB Čakovec, u kojem, piše da je zaštitni znak Bolnice pravokutnog oblika i prikazuje stilizirani oblik zgrade Bolnice u plavoj boji na bijeloj podlozi. Na gornjem rubu zaštitnog znaka velikim tiskanim slovima crvene boje upisan je tekst: ‘REPUBLIKA HRVATSKA’, a između riječi teksta nalazi se grb Republike Hrvatske. Na donjem rubu zaštitnog znaka velikim tiskanim slovima plave boje upisan je tekst ‘ŽUPANIJSKA BOLNICA ČAKOVEC’.

U novom vizualnom identitetu je subliminalno slovo H kojeg percipira receptivni podsvjesni um, kako je objašnjeno prilikom predstavljanja. Ali, racionalni svjesni um menađera koji donosi odluke treba percipirati odluke osnivača, Statut i realne mogućnosti ustanove. Kako objasniti poreznim obveznicima zašto je potrošeno više od 90.000,00 kuna?’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije