HDZ-SDP-HSS ‘Načelniče Bukal, poštujte odluke OV ili podnesite ostavku!’

U našu redakciju stiglo je priopćenje vladajuće većine Općinskog vijeća Općine Orehovica, iz redova HDZ-a, SDP-a i HSS-a, u kojem prozivaju načelnika Franju Bukala (HNS).

– Tko je zapravo oporba u Općinskom vijeću Općine Orehovica? Suprotno napisima u medijima, potrebno je građanima reći istinu – oporba je HNS, a vladajuća većina su vijećnici SDP-HDZ-HSS, iako svi vijećnici rade na opću dobrobit svih mještana, kažu.

Upravo dio njih želi progovoriti o tome kako većina izjava Franje Bukala koje izlaze u javnost, stvaraju sliku općeg nerada i kaosa u Vijeću te je percepcija rada Vijeća izuzetno negativna, a ustvari to nije tako, nego je stvarna slika, kako kažu, puno drugačija!

– Načelnik želi stvoriti sliku prema kojoj aktualno Vijeće ne radi na dobrobit Općine – govore vijećnici vladajuće većine.


Načelnik Franjo Bukal

Pozivaju se na posljednje napise u lokalnom tjedniku u kojem ispada da su oni krivci za sporni rebalans proračuna te micanje točke kojom se osigurava potrebnih 250.000 kuna za dovršetak školsko-sportske dvorane i 8 novih učionica za jednosmjensku nastavu!

– Da pobliže pojasnimo, načelnikov prijedlog prvog spornog rebalansa proračuna, njegovi su oporbeni vijećnici HNS-a (od njih 6) na sjednicu došli braniti samo njih dvojica – a to, pak, ne znači ništa drugo doli da mu ni njegovi više ne vjeruju! – zaključuje dio vijećnika vladajuće većine.

Takav rebalans proračuna prikazan na 3. razini, a ne na krajnjoj razini 5. razini nije podržao ni Odbor za financije i proračun, jer na takav način vijećnik u biti ne zna za što glasuje!

Amandmanom na proračun prilikom donošenja proračuna za 2018. godinu (takav proračun usvojen jednoglasno) Općinsko vijeće je većinom glasova donijelo konkretne smjernice – 455.000 kuna za školsku dvoranu (iako prema načelnikovim riječima Općina NIJE vlasnik dvorane i NE sufinancira izgradnju – to je ŽUPANIJSKI projekt), 270.000 kuna za izgradnju dječjih igrališta, 200.000 kuna za spojnu cestu i parkiralište mjesnog groblja u Orehovici, 125.000 kuna za sanaciju Dravske ulice, Augusta Cesarca te spojne ceste Zrinskih – A. G. Matoša u Orehovici (oborinska odvodnja), 255.000 kuna za ogradu igrališta NK Croatia, 25.000 kuna za prometne znakove!

Samim time je vidljivo da su novčana sredstva osigurana u proračunu i nisu zakočeni radovi na izgradnji ograde NK Croatia kako to načelnik tvrdi u medijima!

Do današnjeg dana nisu ni započeti radovi na obnovi Dravske Ulice ni A. Cesarca kako je napisano u medijima pa samim time načelnik ne izvršava proračun i ne poduzima ništa! Pa tko onda kome brusi inat?!

Izgleda da načelnik mještanima brusi inat (valjda zbog rezultata izbora jer nije dobio ni 50 % glasova birača, a ako treba, prema njegovim riječima, “i nogom otvara vrata Ministarstva u Zagrebu”)! S predsjednikom Općinskog vijeća u velikoj većini slučajeva razgovara sa “figom u džepu”. A kako tek načelnik surađuje sa svojom zamjenicom?

Na svoju je ruku napravio rebalans, bez konzultacije sa vijećima mjesnih odbora i Odborom za financije i proračun, ne provodi i ne poštuje odluke koje se donose na Vijeću, sve koči, opstruira te imamo dojam kako jednostavno ne želi raditi.

Da li je već možda umoran ili zasićen od višegodišnjeg mandata, nema više entuzijazma, volje, snage, ili živaca… ne znamo. Možda je zaista vrijeme da podnese ostavku ako ne želi surađivati i raditi na sveopću dobrobit , kao što je to i sam najavio u jednom od lokalnih tjednika – “da je spreman…podnijeti i ostavku na dužnost načelnika”! – poručuju vijećnici vladajuće većine Općinskog vijeća Orehovice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije