Darko Horvat: Zahtjev MOSTA za mojom smjenom samo je medijska špekulacija

U službenom posjetu Međimurskoj županiji uz ministricu socijalne politike i mladih RH Bernardicu Juretić danas (ponedjeljak) je u Međimurju boravio i Darko Horvat ministar poduzetništva i obrta i predsjednik ŽO HDZ-a Međimurske županije.

Tom prigodom na pitanje o situaciju u kojoj se nalazi hrvatska vlada i sama država, Horvat je kazao kako se dobro zna koje su to struje u hrvatskom društvu koje priželjkuju i zazivaju nekakvu nestabilnost vlade. – Da vlada ne funkcionira, nastavlja Horvat, ne bi bila ovakvih tematika prilikom moje, i posjete ministrice Juretić Međimurju. Isto tako sigurno ne bi bilo ni ostalih drugih dobrih poteza koji se u ovom trenutku zanemaruju i stavljaju pod tepih.

Statistički su podaci nemilosrdni, kaže ministar Horvat i razuvjerit će sve one koji misle da u ovoj vladi nema jedinstva i kohezije. Hoće li se vlada u ovakvom sastavu baviti s temama i poslovima u Republici Hrvatskoj do kraja mandata, to ćemo tek vidjeti. Mi smo na svim stranačkim tijelima, govorim naravno o HDZ-u, ističe Horvat, zadali dva prioriteta.

Prvo je to da ćemo pokušati presložiti vladu i doći do jedne drugačije većine u saboru, a ako to neće biti moguće ostvariti idemo na nove izbore. Hoće li oni biti u rujnu ili u ranoj, odnosno kasnoj jeseni, sada ne mogu reći. Ne treba biti nestrpljiv. Treba u ovom trenutku ljudima koji pregovaraju dati malo slobode i vremena, a siguran sam da ćemo do kraja tjedna imati puno više informacija.

Tomislav Karamarko ima potpunu podršku predsjedništva HDZ-a

O nesuglasicama unutar samog HDZ-a ministar Horvat kazao je kako 220.000 tisuća članova ne može misliti isto,već da svatko u HDZ-u ima pravo na svoje mišljenje. To je samo dokaz da se stranka demokratizirala, i u trenutku kada su se sve odluke donosile jednoglasno, bila je stigma da se radi o jednoj čvrstoj ruci koja vlada HDZ-om.

Sada kada se u HDZ stvarno pustila demokracija i kada na predsjedništvu svatko ima priliku iznijeti svoj stav, opet nam se spori ta demokratičnost. Uvijek će biti onih koji će biti nezadovoljni. U ovom trenutku Tomislav Karamarko ima potpunu podršku predsjedništva i daleko je od toga da on svoje mišljenje i viđenje toga kako voditi stranku neće moći sprovesti u djelo.

Zahtjev za mojom smjenom tek su medijske špekulacije

Na pitanje o komentaru navodnog zahtjeva MOST-a za njegovom i smjenom ministra Zlatka Hasanbegovića, koje prenosi Index.hr, gdje stoji kako MOST ne želi Hasanbegovića u Vladi radi njegovog ustaštva, dok Darka Horvata žele maknuti radi slučaja s INA-om, Horvat je uzvratio protu pitanjem – Otkuda vama informacije, da je to uvjet MOSTA!??. Dakle, samo vi slušajte što pričaju neki mediji, mi slušamo što priča MOST, ja u ovom trenutku nemam nikakvu informaciju da je MOST zatražio bilo što, a onda i ako takav zahtjev dođe, sigurno ću na njega odgovoriti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije