Općina Strahoninec proslavila 19 godina postojanja

>> Općina Strahoninec proslavila 19 godina postojanja

Svečanom Sjednicom Općinskog vijeća i kulturno – umjetničkim programom i ove je godine obilježen Dan Općine Strahoninec. Na samom početku sjednice, brojnim gostima i mještanima obratio se predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Vincetić istaknuvši kako je aktualno OV od konstituiranja, 9. travnja prošle godine nakon izvanrednih izbora, održalo šest sjednica te donijelo niz odluka, zaključaka i drugih akata.

O realiziranim projektima, kao i onima koji su u tijeku govorio je općinski načelnik Franjo Lehkec pritom kazavši kako je prošlo 19 godina od kako Općina postala samostalna jedinica lokalne samouprave. – Danas je Općina Strahoninec jedna, nastavlja Lehkec, od najpoželjnijih općina za život, razvijena urbana sredina privlačna mladim ljudima i obiteljima, druga po gustoći naseljenosti u Međimurskoj županiji.

Općina Strahoninec se tako nakon donošenja proračuna za 2015. javila na Natječaj za izradu Strateškog razvojnog programa Općine Strahoninec, mjera 7 ‘Temeljene usluge i obnova sela u ruralnim područjima’ koji je vrlo bitan za Općinu jer je on temelj za daljnji razvitak.

Izrada plana financirana je u 100% iznosu. U suradnji s Međimurskim vodama potpisan je ugovor o partnerstvu na projektu ‘Građenje vodnih građevina na području aglomeracije Čakovec’, izgradnja kanalizacije u ulici Topolje koja je sufinancirana sredstvima Europske unije u iznosu od 91 %. Nakon kompletno komunalnog uređenja ulice Katarine Zrinski dužine 510 m, ovih dana započeli su radovi na izgradnji i asfaltiranju ceste i pješačke staze.

Kontinuirano se radi na povećanju sigurnosti u prometu s posebnom pažnjom na djecu. Završena je pješačko biciklistička staza u ulici Josipa Bajkovca dužine 400 m’, a do po početka školske godine izgradit će se još 800 metara staze u ulici Matije Gupca i ulici Pavleka Miškine. U Poljskoj ulici izgrađene su uzdignute plohe, a u planu je i usporavanje prometa i u Čakovečkoj ulici kod osnovne škole u suradnji sa ŽUC-om.

Od realiziranih projekta, općinski načelnik spomenuo je kako je postavljena i javna LED rasvjeta u ulici Katarine Zrinski, te izrađen glavni projekt za dogradnju dječjeg vrtića. Dobivena je građevinska dozvola te su u Općini spremni za javljanje na natječaj EU fonda za najavljene mjere 7 ‘Temeljene usluge i obnova sela u ruralnim područjima’.

Sukladno udjelu Općine Strahoninec u suradnji s Općinom Nedelišće sufinancirana je obnova i dogradnja mrtvačnice u Nedelišću. Isto tako , intenzivirani su radovi na otvaranju nove stambene ulice, spoj Prvomajske ulice i ulice Matije Gupca. U izradi je idejni projekt za dobivanje lokacijske dozvole. Nakon što stigne suglasnost za zaduživanje od Vlade RH, u suradnji s Međimurskom županijom u planu je nastavak izgradnje školske sportske dvorane.


Ne izostaju uspjesi u prosvjeti i kulturi

Svjetlo dana ugledao je tako i prvi broj informativnog glasila općine Strahoninec ‘Črez fajni Strahoninec’ u kojem je prezentiran rad Općine, škole, vrtića i udruga koje djeluju na području Strahoninca. Izuzetno mi je drago, kazao je Lehkec na svečanoj sjednici, što se pokrenuo bogati društveni život u našoj sredini. N

aše udruge svojim radom i zajedničkim djelovanjem priređuju manifestacije koje stvaraju pozitivnu atmosferu među mještanima i potiču ljude na slogu i zajedništvo. Ovim putem želio bih zahvaliti na tome kao i na trudu koji su uložili s nama na dovršenju, dogradnji i uređenju prostora za njihove potrebe i za potrebe naših mještana.

Također moram naglasiti i odličnu suradnju s osnovnom školom Strahoninec. Izuzetno smo ponosni na postignute rezultate učenika u gotovo svim područjima, s time da posebno moram naglasiti da ove godine imamo državne prvake u nogometu. Naša djeca koju vodi profesor Siniša Trajbar najbolji su promotor naše općine, županije, a odlaskom na turnir u Italiju i Republike Hrvatske.

Kada je riječ o socijalnom programu općine, načelnik je naglasio da se ove godine odlukom općinskog vijeća stipendiraju svi studente s područja Općine, a također je povećana i naknada za novorođenčad. Na samom kraju, Lehkec je podsjetio i na to da je Općina Strahoninec dodijelila zemljište i financijski poduprla uređenje nove župne crkve, čije je posveta održana 25. srpnja prošle godine.

Dan općine nazočnima su čestitali i uputili riječi pohvale i zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta mr.sc. Hrvoje Šlezak (i sam donedavni član Općinskog vijeća), te zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović. U kulturno umjetničkom programu sudjelovali su učenik Osnovne škole Strahoninec Timon Kozar, Dječji vrtić Tikvica i Pjevački zbor Strahoninec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije