Štromar: HNS je najjača stranka na sjeveru, a koaliciji HNS-SDP građani vjeruju

– U zadnje vrijeme mediji pišu o slabljenju Hrvatske narodne stranke, no to koliko je stranka jaka pokazuje se na izborima. Sada se ponovno vidi da je HNS najjača stranka na hrvatskom sjeveru. I HNS brine o građanima koji žive u Hrvatskoj. Novi dokaz naše snage su jučerašnji rezultati na izborima za vijeća mjesnih odbora na području općine Trnovec Bartolovečki.

Riječi su to Predraga Štromara, čelnika županijskog HNS-a, izrečene na današnjoj konferenciji za novinare, kojoj su prisustvovali i Alan Košić, zamjenik župana Varaždinske županije, Zvonko Šamec, načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, te Nikola Kučiš, predsjednik podružnice HNS-a Trnovca Bartolovečkog.

Na izbore u Trnovcu Bartolovečkom HNS je izašao u koaliciji s SDP-om i HSU-om, osvojivši 30 od ukupno 53 vijećnička mjesta u sedam mjesnih odbora.

U konačnoj raspodjeli mandata HNS-u je pripalo 18 mandata, SDP-u 12, HDZ-u 8, NSR-u 8 i HSS-u 7.

Nikola Kučiš i Zvonko Šamec zahvalili su svim mještanima koji su na jučerašnjim izborima dali glas koaliciji HNS-SDP-HSU te je naglasio kako su rezultati dobar poticaj da se nastavi raditi još bolje.

Načelnik Općine Zvonko Šamec podsjetio je na izborne rezultate HNS-a na nekoliko proteklih izbora na raznim razinama i u raznim sredinama, zaključivši da je posljedni rezultat u Trnovcu Bartolovečkom ‘još jedan dokaz da HNS i dalje ima najveći utjecaj u županiji, te da je koalicija HNS-SDP-HSU i dalje nepobjediva’.

Odličan izborni rezultat Šamec je tumačio brojnim projektima koji su realizirani na području općine Trnovec Bartolovečki, u suradnji sa Varaždinskom županijom i drugim institucijama – ŽUC-om, HEP-om, Čistoćom… Najvećim projektom ocijenio je završetak izgradnje kanalizacijskog sustava u Trnovcu.

– Mi smo također spremni aplicirati i za europska sredstva za lokalne ceste i društvene domove. Imamo gotove i spremne projekte. A radimo i na novima. U godinu dana ćemo realizirati još barem tri do četiri velika projekta na području općine – najavio je Šamec.

Načelnik je zahvalio koalicijskom partneru SDP-u na dobroj suradnji na lokalnoj razini, dok je Alan Košić istaknuo kontinuitet ove koalicije koju, kako je rekao, građani prepoznaju.

Zanimalo nas je što to može značiti za lokalne izbore u svibnju iduće godine, s obzirom da županijski SDP najavljuje samostalan izlazak ako HNS ne pruži podršku njihovom kandidatu za mjesto varaždinskog gradonačelnika.

– Ovi rezultati pokazuju da je ovakva koalicija kvalitetna, da joj građani vjeruju i da bi u toj koaliciji i nadalje trebalo izaći na izbore. Ali pred nama je još godinu dana, velika je vjerojatnost da ćemo prije toga imati i parlamentarne izbore. Tako da ćemo tek nakon toga razgovarati o koalicijama – odgovorio je Štromar.

No HNS zasad ne odstupa od toga da ima svoga kandidata za varaždinskog gradonačelnika.

– Tako smo odlučili, imamo odluku podružnice – rekao je Štromar, usput natuknuvši tek – ‘o tome ćemo razgovarati’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije