HNS želi da svako dijete ima jednake šanse za pristojan život

‘HNS je stranka koja puno radi, stranka zdravog razuma i rezultata, a da bismo imali rezultate odmah smo, nakon izbora u stranci, počeli raditi”, poručio je predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak s konferencije u Čakovcu u sklopu obilaska županijskih organizacija HNS-a.

Jedan od preduvjeta uspjeha je učenje i primjena pozitivnih iskustava iz razvijenih u manje razvijenim dijelovima Hrvatske. Pokazalo se da pod istim uvjetima i zakonima postoje sredine koje imaju veću konkurentnost, veću zaposlenost i više investicija, a to su sredine koje vode župani, načelnici i gradonačelnici iz redova HNS-a.

Vrdoljak je podsjetio kako je HNS prije desetak godina predstavio program kojim zagovara Hrvatsku jednakih šansi. “HNS želi Hrvatsku u kojoj svako dijete, rođeno u bilo kojem dijelu Hrvatske, ima potpuno jednake šanse za obrazovanje, za uspjeh u sportu, za pristojan život. I onda dođe Vlada koja dovodi u pitanje subvencioniranje prijevoza učenika.

Puca se u srce šansi da uopće imamo regionalni razvoj i da svako naše dijete i obitelj uopće imaju šansu za uspjeh u Hrvatskoj. I zato ćemo dati sve od sebe da sve potencijalno loše odluke, koje mogu doći iz Vlade, ne budu donesene. Ne zbog nas, nego zbog djece i roditelja koji će platiti najveću cijenu zbog ukidanja dobrih odluka koje smo mi dok smo bili u Vladi donijeli i provodili”, rekao je Vrdoljak.

Svi govore o postupku decentralizacije, ali ga rijetko tko provodi, nastavio je podsjetivši da je HNS u saborsku proceduru uputio dva zakona koja predstavljaju proces decentralizacije – izmjene Zakona o upravljanju državnom imovinom i izmjene Zakona o vodnom gospodarstvu.

“Projekt jednakih šansi, decentralizacija, inovacija koju HNS uvodi u hrvatsku politiku kao učeća organizacija sa završenom generacijsokom tranzicijom, stavljaju velik izazov pred cijelu ekipu koja je preuzela odgovornost za vođenje HNS-a, a sutra će i za vođenje države u pravom smjeru u korist svakog hrvatskog građanina”, zaključio je predsjednik HNS-a.

Upravo najava vladajućih o mogućem ukidanju iznosa subvencije od 75 posto za prijevoz učenika bilo je tema koordinacije izvršne vlasti Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, održane u Čakovcu, o čemu je izvijestio zamjenik predsjednika HNS-a i župan Varaždinske županije Predrag Štromar. “Ukidanje subvencije za prijevoz učenika opasnost je koja prijeti i već sada moramo brinuti da se to na jesen ne dogodi. U suprotnom ćemo nazadovati i izgubiti ruralno stanovništvo”, poručio je Štromar podsjetivši na obećanja MOST-a i Domoljubne koalicije.

“Kada govorimo o politici HNS-a, onda je to politika koja svakako može uzeti u obzir i sve ono što radimo u Međimurju. Najćešće izgovorena riječ u Hrvatskoj na političkoj i društvenoj sceni su reforme. Mi smo svoje reforme napravili u javnoj upravi, u gospodarstvu, zdravstvu, u socijalnoj skrbi, u apsolutno svakom segmentu ovoga društva. Svi pokazatelji nam idu u prilog”, poručio je predsjednik HNS-a Međimurske županije i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Govoreći o pripremama za lokalne izbore, Posavec je poručio da je za međimurski HNS ta priprema počela dan nakon izbora 2013. godine. Mi tu kampanju živimo s našim projektima, razgovorima s našim građanima i rezultatima, poručio je Posavec.

Upravo Matija Posavec u ovom je trenutku jedini kandidat za predsjednika Središnjeg odbora HNS-a, koji će svoju prvu, konstituirajuću sjednicu održati ove subote u Zagrebu, priopćili su iz HNS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije