Živi zid na tržnici u Čakovcu promovirao svoj program

>> Živi zid na tržnici u Čakovcu promovirao svoj program

Danas (subota) su članovi Živoga zida Međimurje posjetili čakovečku tržnicu kako bi promovirali svoj program za poljoprivrednike, a osobito Nacionalni akcijski plan za organsku poljoprivrednike.

Zadržali su se u razgovoru s proizvođačima i prodavačima oko sat i pol slušajući o mnogobrojnim problemima s koji se poljoprivrednici danas susreću i nudeći rješenja. Cilj Živoga zida je da Hrvatska proizvodi 100% domaću hranu i da viškove izvozi.

Želja im je imati bogatoga seljaka i slomiti uvozne lobije koji nam preprodaju hranu vrlo loše kvalitete koja, između ostaloga, ugrožava zdravlje ljudi. U Živome zidu namjeravaju realizirati svoj program putem monetarne i porezne reforme, državnim otkupom poljoprivrednih proizvoda, uvođenjem novih kultura, zabranom GMO-a i glifosata, osnivanjem Agrobanke. Planiraju smanjenje PDV-a na hranu i repromaterijal.

Živi zid poziva sve ljude koji se bave poljoprivredom da stanu na njihovu stranu i da zajedno čim prije ostvare preporod hrvatskih sela i poljoprivrednika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije