LOPATINEC

NARCISE SUPRUGE LJUBICE Cvjetni spomenik ljubavi u dvorištu Ivana Horvatića iz Lopatinca

Jedna inspirativna priča dolazi iz Lopatinca gdje Ivan Horvatić (68), predsjednik podružnice umirovljenika Svetog Jurja na Bregu, dijeli s nama priču o svojoj velikoj dvorišnoj dekoraciji koja nosi i tugu i sreću

Njegovo dvorište u Lopatincu prekriveno je s preko 10 vrsta očaravajućih narcisa koje je prije mnogo godina posadila njegova pokojna supruga Ljubica Horvatić. Ivanu je doslovno cijelo dvorište puno raznih narcisa.

– Među najdražim cvijećem bile su joj narcise. Nikad ih nisam pokosio, ostavio sam ih da budu uspomena na moju Ljubicu. Gdje god da se okrenete, prisutne su narcise. Pošto ih je jako puno, već dugi niz godina dopuštam zvonaru župe Svetog Jurja na Bregu da dođe ubrati narcise za župne aranžmane, istaknuo je Horvatić prisjećajući se svojih lijepih uspomena.

Podsjetimo, Ivan je aktivni član Općine Sveti Juraj na Bregu koji već dugi niz godina motivira umirovljenike diljem općine. Podružnica Udruge umirovljenika Sveti Juraj na Bregu ima oko 510 članova koji su aktivni u raznim sportskim disciplinama i koji putuju diljem Hrvatske. Prošli vikend posjetili su NK Krka.

Ivan poručuje umirovljenicima da budu aktivni te da sudjeluju u društvu. I starost može biti lijepa i zanimljiva, bitno se motivirati!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije