POLICIJA U LOPATINCU I ŠENKOVCU

FOTO Preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu u Lopatincu i Šenkovcu

Informativnim punktovima pristupili su građani koji najčešće sudjeluju u cestovnom prometu u svojstvu pješaka i biciklista

Ovog tjedna u utorak i srijedu, 5. i 6. ožujka u Lopatincu i Šenkovcu, preventivke iz Postaje prometne policije Čakovec provele su preventivne aktivnosti prema svim sudionicima u prometu, posebice starijim osobama i pješacima.

Korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljeni su informativni punktovi u Lopatincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića te u Šenkovcu, Ulici maršala Tita kojom prilikom su provedene aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu, biciklistima i pješacima, posebice djeci.

Informativnim punktovima pristupili su građani koji najčešće sudjeluju u cestovnom prometu u svojstvu pješaka i biciklista. Tijekom kratkog razgovora skrenuta im je pažnja na pravilan način kretanja prometnicama te na pravilno prelaženje kolnika. Također, posjetiteljima punktova skrenuta je pažnja da prije sudjelovanja u prometu provjere ispravnost svojih bicikla te na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće odjeće za vrijeme vožnje noću i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Nadalje, upozoreni su na obvezu korištenja svjetala, kao i na pravilno kretanje i prelaženje kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza. Vozači motornih vozila skrenuta je pažnja na “četiri ubojice u prometu” (brzina, alkohol, sigurnosni pojas i mobitel – distrakcija), a posebna pozornost skrenuta im je na obvezu vožnje djece u sigurnosnim sjedalicama, kao i na obvezu korištenja sigurnosnog pojasa kod svih putnika.

Svim posjetiteljima informativnih punktova podijeljeni su promidžbeni materijali financirani sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa R. Hrvatske, Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Policijske uprave međimurske (dječje reflektirajuće kabanice, reflektirajuće trakice, privjesci, kape i dr.) te razni edukativni letci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije