KAJ BUMO JELI?

MARK STRBAD IZ ČAKOVCA SLIJEDI SVOJ SAN Od malena sam znao što želim biti, donosimo recept za Carbonaru

Mark Strbad iz Čakovca do sad je uspješno slijedio svoj san

Maturant je Srednje škole Prelog, smjer kuhar. Zanimanje je to o kojem je maštao još kao dječak, a u čarobni svijet kuhanja uvela ga je baka Nada.

-Ona mi je bila motivacija još od malih nogu. Svaki put kad je kuhala meni je to bilo zanimljivo gledati. Zanimali su me recepti i ona je zapravo probudila kod mene interes za kuhanjem. Kuhala je sve, od tradicionalnih međimurskih jela, pa do jela tipičnih za neke druge zemelje, otkriva Mark.

Ohrabrio se gledajući baku kako je vješta u kuhinji, pa je već kao mali počeo kuhati. Nije se libio odmah baciti se na zahtjevna jela kao što je primjerice, srneći gulaš.Odmah sam sve probao skuhati, jela na žlicu, pečenja, tjestenine. Moram priznati da mi je od početka išlo prilično loše, ali imao sam snažnu potporu obitelji, okoline i nisam se dao obeshrabriti pokojim neuspjelim pokušajem. Nastavio sam dalje raditi ono što volim a to je kuhanje i što sam više kuhao, postajao sam sve bolji, otkriva ovaj uskoro profesionalni kuhar. Volja, želja i ljubav prema kuhanju uvijek su ga tjerali naprijed pa je bez zadrške kao klinac kuhao nedjeljne ručkove za cijelu obitelj.

Priznaje bilo mu je ispočetka teže nego je mislio, ali ništa ga nije poljuljalo u namjeri da se posveti onome što voli.Upisao sam kulinarsku školu jer sam htio postati kuhar. Dosta toga sam naučio u školi i na praksi. Imamo prilike učiti i van redovne nastave, idemo na izlete, natjecanja. U kuhinji uvijek ima posla, najviše naravno vikendom, dok je kroz tjedan ipak nešto lakše. Definitivno se vidim u kuhinji, otkriva nam ovaj mladi zaljubljenik u kuhanje. Želja mu je otvoriti restoran i to u inozemstvu. S obzirom na to da mu je školovanje pri kraju, planove za bližu budućnost već ima.Imam isplanirano već par godina unaprijed i to u Zagrebu, ponude imam. Preferiram talijansku kuhinju, tjestenine s raznim dodacima, povrćem i to mi je
nekakav dugoročniji plan, otkriva nam Mark.

MIRISI DOMA

CARBONARA

Sastojci:

glatko brašno,

jaja

paremezan

panceta

Postupak:

Od jaja i brašna napraviti tjesteninu (na 100 g brašna ide jedno jaje). Tjestenina se kuha u posoljenoj vodi. Panceta se ispeče na tavi, kad je gotova maknuti pancetu. Izmiješati jedno jaje sa šakom, dvije parmezana da dobijemo gustu smjesu. Smjesu dodamo ulju, dodamo kuhanu tjesteninu i po potrebi vodu u kojoj se kuhala tjestenina. Dodati pečenu pancetu.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3591

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije