KAJ BUMO JELI?

IVAN MAČEK IZ PODBRESTA Može kuhano i pečeno, ali ne i meso s roštilja- donosimo recept za pretepenu juhu

'Lakše je kad čovjek zna što radi'

Kad nije za volanom, vozač autobusa Ivan Maček iz Podbresta, uživa za štednjakom. S ponosom kaže da kuha svakodnevno, a to, potvrđuju njegovi ukućani, čini jako dobro.

– Pa da, govore mi da dobro kuham, čak me i pohvale. Sam sam s djecom i to je jedna od obveza, doduše lijepa, koju obavljam svaki dan. Naravno da je lakše kada čovjek zna što radi, a s obzirom na to da znam kuhati nije mi tlaka. Nije mi ni problem smisliti što ćemo jesti, ali volim pitati djecu Antonija i Antonelu, unučice Kaju i Nikol. Vele da im jako fino kuham, zadovoljan je Ivan. Tu je vještinu savladao uz pokojnu majku Mariju koja je, naglašava, bila vrhunska kuharica i sve što je kuhala bilo je za prste polizati.

– Rano sam ostao bez oca pa sam uz mamu kuhao već kao dječak. Naučila me kuhati sve starinske hrane, od zelja s mesom, sve vrste pečenog mesa, prežgane juhe. Od toga meni je omiljena pretepena juha, kuham je barem jednom tjedno, ili s kobasicama ili sa nasjeckanim mesom, govori majstor od kuhače otkrivajući i poseban detalj:

– Kuhanje mi nikad nije bilo problem, ali imam problem s roštiljem. Volim sve, ali roštilj mi jednostavno ne sjeda. Više sam čovjek za jela sa žlicom, a volim i slatko. Kažu mi da sam presladak, pa pokušavam izbjegavati deserte, kaže u šali dok sa smiješkom miješa čvarke. Upravo kad su domaća jela u pitanju, pravi je znalac, jer, ponovo ističe – to je hrana u kojoj najviše uživa.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3590

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije