Jeste li spremni za jedinstvenu poslasticu koja će zadovoljiti vaše nepce? Recept za muffine od jagoda i banana ne samo da je brz i jednostavan za pripremu, već je i prava poslastica za sve ljubitelje slatkog.
Sa samo nekoliko koraka i osnovnih sastojaka, ovi muffini su brzi za pripremu, a rezultat je neodoljiv. Iako biste možda pomislili da je ovo neobična kombinacija, banane i jagode, ove dvije slatke voćke stvarno se dobro slažu. Spoj svježih jagoda i zrelih banana zapravo stvara neodoljivu kombinaciju slatke simfonije voćnih okusa koji će vas oduševiti.
Brzi recept, veliki užitak
Za pripremu muffina od jagoda i banana potrebne su samo dvije zdjele; jedna manja za mokre sastojke i jedna veća za suhe sastojke.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Stavite rešetku pećnice u sredinu pećnice. Obložite 12 kalupa za muffine papirom ili kalupe lagano premažite maslacem ili non-stick sprejem.
U malom loncu otopite maslac i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
U zdjeli pjenasto umutite jaja, vanilin ekstrakt i zgnječenu bananu. Dodajte otopljeni maslac i promiješajte da se sve sjedini.
U drugoj većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. Nježno umiješajte jagode, pazeći da budu obložene brašnom (to pomaže da se spriječi potonuće jagoda na dno tijekom pečenja). Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima i promiješajte samo dok se sastojci tek povežu. Nemojte previše miješati smjesu jer će tad muffini ispasti tvrdi.
Rasporedite smjesu ravnomjerno na 12 kalupa za muffine, koristeći dvije žlice ili žlicu za sladoled. Stavite u pećnicu i pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu muffina ne izađe čista, otprilike 20 do 25 minuta.
Recept za muffine od jagoda i banana
Sastojci:
- 115 grama maslaca, otopljenog
- 2 velika jaja (lagano umućena)
- 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
- 2 velike zrele banane, zgnječene
- 240g svježih jagoda (narezanih na komadiće)
- 300g glatkog brašna
- 160g svijetlog smeđeg šećera
- 1 1/2 čajne žličice praška za pecivo
- 1/4 čajne žličice sode bikarbone
- 1 čajna žličica mljevenog cimeta
- 1/2 čajne žličice soli