Napravite sami

IMPRESIONIRAJTE OBITELJ Izradite tulipane od jaja i mladog luka za još svečaniji uskršnji stol

Kuhana jaja i tulipani mogu se pronaći na gotovo svakom uskršnjem stolu, a nas je oduševila DIY ideja u kojoj jaja postaju tulipani

Uskršnji stol obogaćen ovom jednostavnom, ali efektnom idejom zasigurno će impresionirati vašu obitelj i goste. Ako pak trebate razlog više za napraviti ove ljutkaste zalogaje – ovo je ujedno i jedno od najinstagramičnijih jednostavnih jela na koje smo ove godine naletjeli.

Inspirirana društvenim mrežama i svojom ljubavlju prema dekoriranju, kreatorica ove ideje je influencerica jessiejanedaye . Ideja poput ove donijet će dašak svježine i boja na vaš stol te se savršeno uklapa u proljetnu atmosferu.

Priprema tulipana je jednostavna – tvrdo kuhana jaja postaju osnova, bjelanjak glava tulipana, žumanjak punjenje cvijeta, a mladi luk stabljika. Dodatak jestivog zelenila poput peršina ili celera može dodatno obogatiti prezentaciju. Ovi tulipani mogu se poslužiti na tanjuru ili pladnju, ili čak složiti u buket za efektan vizualni dojam.

Jedna od posebnih varijacija ovog recepta je bojanje jaja u ružičasto. Ovo postižemo jednostavno, ostavljajući oljuštena jaja natopljena u vodi s naribanom ciklom, šećerom i octom. Nakon nekoliko sati u hladnjaku, dobit ćemo intenzivno ružičaste tulipane, savršene za uskršnji stol.

Evo i samog recepta:

Sastojci:

  • Jaja
  • Paprika u prahu
  • Sol
  • Krem sir
  • Mladi luk

Priprema:

  1. Skuhajte jaja dok ne postanu tvrda i pustite ih da se potpuno ohlade prije nastavka.
  2. Lagano zarežite vrh jaja u obliku križa i lagano postrance kako biste omogućili izlazak žumanjka.
  3. U zdjeli pomiješajte žumanjke, kremasti sir, sol i papriku. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje kako biste lakše punili jaja.
  4. Napunite bjelanjke pripremljenom smjesom.
  5. Na dno svakog jajeta probušite rupu i umetnite stabljiku od mladog luka.

Ovaj jednostavan, ali efektan recept osvježit će vaš uskršnji stol i ostaviti snažan dojam na obitelj i goste. Isprobajte ga i uživajte u kreativnom procesu izrade vlastitih tulipana od kuhanih jaja i mladog luka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije