Dani Kalmana Mesarića od 17. do 27. rujna

Kalman Mesarić, ime je koje danas znaju rijetki, ime je koje danas nose mnoge ulice, a da ljudi koji žive u njima gotovo ni ne znaju tko je on bio. Kalman Mesarić osoba je koja itekako zaslužuje više.

Jedan je od malobrojnih suvremenih pisaca iz Međimurja čiji je doprinos hrvatskoj književnosti itekako vrijedan poštovanja. Preložanka Mirjana Hržić, prof. pokrenula je kulturnu manifestaciju u Prelogu, koja će se ove godine održati po drugi puta u vremenu od 17. do 27. rujna.

Projekt “Dani Kalmana Mesarića” višednevna je manifestacija osmišljena s ciljem promocije lika i djela Kalmana Mesarića, svestranog umjetnika: pjesnika, novelista, dramatičara, esejista, publicista, novinara, prevodioca, kazališnog kritičara, teatrologa, redatelja a prije svega tvorca hrvatskog pučkog teatra. Sva događanja koja prate manifestaciju svojevrstan su živi spomenik onoga čime se Mesarić bavio za života.

Nositelj projekta je Dom kulture Grada Preloga, voditeljica je Mirjana Hržić, prof., kao suorganizatori su Osnovna škola Prelog, Srednja škola Prelog i Matica hrvatska ogranak Čakovec, pokrovitelji su Grad Prelog, Međimurska županija i Ministarstvo kulture RH, dok je generalni pokrovitelj Komet d.o.o. iz Preloga.

Pozivamo vas da budete dio “početka novoga života” Kalmana Mesarića. Više o programu saznajte klikom ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije