Prelog: Oproštaj od najbolje generacije dječjih vijećnika

​Najbolja generacija dječjih vijećnika grada Preloga broji trinaestero članova, a to su Paula Petrić, Ela Židov, Iva Marciuš, Ivona Marciuš, Nives Košak, Ena Golubić, Simona Židov, Tena Petković, Mia Stančić, Lorena Habola, Martin Slaviček, David Grabant i Tom Novak, javlja web Grada Preloga.

Grad Prelog se 24. lipnja 2015. oprostio od najbolje generacije dječjih vijećnika. Naime, većina članova dječjeg gradskog vijeća ove je godine završila osmi razred te će uskoro upisati srednje škole. Budući da će im obaveze dosta porasti, neće više imati vremena sudjelovati u radu dječjeg vijeća.

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek ih je stoga ugostio u gradskoj vijećnici kako bi im se zahvalio na radu i zalaganju sve ove godine, čestitao im na uspješnim rezultatima i nagradio ih simboličnim poklonima. Sastanku su prisustvovale i predsjednica Društva Naša djeca Prelog Brankica Mezga te voditeljica Dječjeg vijeća grada Preloga Natalija Blažeka Mitrović koje su se također obratile s prikladnim riječima.

Predsjednica dječjeg vijeća Paula Petrić prezentacijom je i izlaganjem sve nazočne podsjetila i upoznala s najvećim uspjesima i rezultatima ove generacije dječjih vijećnika. Nakon sastanka vijećnici su otišli na zajedničko druženje i oproštajnu zabavu u prostore DND-a Prelog.

Iza vijećnika ostao je veliki ponos, vrijedni rezultati i odlični projekti, brdo provedenih radionica, igraonica, zabava, izrađenih poklona, kreativnih predmeta, plakata, poruka, snimljenih kratkih filmova, intervjua, odglumljenih igrokaza, otpjevanih pjesama, plesova, održanih humanitarnih akcija i aktivnosti, brojne posjete starijim i nemoćnim osobama, djeci i odraslima s teškoćama u razvoju, brojni susreti, druženja i izmjena iskustava s dječjim vijećnicima i članovima Društava Naša djeca diljem Hrvatske.

Najveći ponos ovih vijećnika jest osmišljavanje i provođenje različitih projekata kao što su projekt “Lajkam prijatelje uživo” (prevencija ovisnosti o Facebook-u i poticanje druženja prijatelja uživo) koji je proglašen najprojektom dječjih vijeća Hrvatske, projekt “Ruku pruži, toleranciju skuži” (prevencija nasilja i poticanje tolerancije među djecom) te “Geppettov kutak snova za djecu” (kojim je opremljena nova prostorija DND-a Prelog).

Više pročitajte na Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije