Opera Il campanello u Prelogu 4. srpnja na Trgu slobode

I ove godine Grad Prelog organizira Operu pod zvijezdama i to u subotu 4. srpnja u 21 sati na Trgu slobode 1 u Prelog. Operu Il campanello izvodi nastala je u koprodukciji Opere b.b. iz Zagreba i Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula.

Opera Il campanello jedna je od brojnih Donizettijevih komičnih opera. Zaplet je vrlo jednostavan: Enrico, bivši ljubavnik Serafine čini sve kako bi u prvoj bračnoj noći omeo Don Annibalea u izvršenju bračne dužnosti. Uz stalnu zvonjavu zvonca na vratima, potporu Annibaleove punice Madama Rose i ostalih ukućana te presvlačenjem u razne uloge Enrico na koncu uspijeva u svom naumu. Dolazi jutro kad Don Annibale mora na put, a gosti uz veselu napitnicu odlaze svojim kućama.

Opera je složena od glazbeno pitkih i zanimljivih arija, dueta i ansambala. U ovoj našoj izvedbi upotpunjena je i s nekoliko duhovitih dramskih scena na hrvatskom jeziku.

Opera b.b. Zagreb prvo je komorno operno kazalište u Hrvatskoj koje djeluje od 2006. godine s ciljem promocije operne umjetnosti u Hrvatskoj i šire. Želja nam je operu približiti što većem broju slušatelja, u čemu i uspijevamo jer naše izvedbe nerijetko pune dvorane i izvan Zagreba. Opera b.b. Zagreb surađuje s kazalištima u Varaždinu, Karlovcu, Poreču, te s pulskim Istarskim narodnim kazalištem kao koproducentom. Prije dvije godine, Opera b.b. imala je prvu međunarodnu koprodukciju s Teatrom Madlenianum iz Beograda, što je prva ozbiljnija kazališna koprodukcija na ovim prostorima nakon ratnih zbivanja. Posljednja iznimno uspješna produkcija dogodila se na projektu opera Rita i Angelique 2010. godine. Dosad suo komične opere izvodili u prijevodu na hrvatski jezik što se pokazalo dobrim rješenjem. Osnivač i umjetnički voditelj je operni pjevač Ronald Braus, a šef dirigent je maestro Vladimir Kranjčević.

Ronald Braus, bariton, diplomirao je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dunje Vejzović. Debitirao je 1998. u ulozi Ptolomeja u operi Giulio Cesare G. F. Handela na otvorenju Zagrebačkog ljetnog festivala. Kao solist surađivao je s više kazališta i producentskih kuća, a voditelj je i Glazbenih večeri na otoku Sv. Andrije kraj Rovinja.

Gaetano Donizetti
Il Campanello

Dirigent: Vladimir Kranjčević
Redateljica: Snježana Banović
Scenografkinja: Dinka Jeričević
Kostimografkinja: Đenisa Pecotić
Koreografkinja: Ljiljana Gvozdenović

Izvođači:
Ronald Braus, Blanka Tkalčić, Ozren Bilušić, Rosa Nada Abrus,Božidar Perčić
Orkestar, zbor i baletni solisti Opere b.b. Zagreb

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije