PRE KOM

VRIJEDAN RAD Dragoslav Milković, Nikola Panić i Ivan Gorupić uređuju Prelog i brinu za njegove travnate površine

Imate li makar mali pedalj trave znate kakve muke zadaje njena košnja i uređenje, posebno u ovim mjesecima kada se izmjenjuju kišna i sušna razdoblja te trava neumoljivo raste

Koliko tek posla imaju djelatnici koji rade poslove održavanja javnih površina u gradu i njegovoj okolici ostaje nam tek da pokušamo zamisliti.

>> VRIJEDAN RAD Dragoslav Milković, Nikola Panić i Ivan Gorupić uređuju Prelog i brinu za njegove travnate površine

Ulicama grada Preloga često se mogu čuti trimeri i traktorske kosilice kojima vrijedni Pre komovi djelatnici od ranog jutra uljepšavaju grad i njegovu okolicu. Pokrivaju područje grada, neka naselja, a tamo gdje oni ne stignu – pomažu kooperanti.

Krenuli smo oko 8 ujutro, no djelatnici Pre koma već su bili u punom zamahu, na terenu je bilo njih troje na kosilicama i pet na trimeru.

Nema ulice koju ne prođu, igrališta koje ne urede, a tog jutra smo ih zatekli na različitim lokacijama diljem grada.

– Igrališta su nam prioritet – na početku nam je rekla Katarina Jakšić, magistrica agronomije odnedavno zaposlena u Pre komu i zadužena za raspored djelatnika koji kose.

Napominje kako su to izuzetno vrijedni i radišni ljudi, a što je najvažnije, sve se lako dogovore i svaki plan se lako realizira.

Planove dobivaju svakodnevno, a trenutno je jedan od važnijih bio uređenje Trga Slobode budući da se bliži Opera od zvijezdama te se djelatnici trude kako bi sve bilo uređeno bez premca.

U ulici Kralja Zvonimira zatekli smo Dragoslava Milkovića, zaposlenika Pre koma više od 7 godina koji je kosio trimerom, a sam kaže kako njima ništa nije teško.

– Priviknuli smo se na rad u svim vremenskim uvjetima, zato krećemo što ranije da preduhitrimo vrućinu.

Na upit kako reagiraju stanovnici Preloga kaže da su susretljivi, a poslom je itekako zadovoljan.

Jedino kaže kako je izazovno kada se kosi trava uz parkirališta, ali zaista daju sve od sebe kako bi svaki zadatak uspješno obavili.

Nikolu Panića iz Belice sreli smo u ulici Dragutina Domjanića gdje je na traktorskoj kosilici odradio već pozamašan dio. Gospodin Panić u Pre komu radi 3 mjeseca i ne žali se.

– Za sada je dobro, kaže i dodaje kako su do sada kosili u Prelogu, Čukovcu i Otoku, a uz košnju se priključuje i drugim poslovima.

Koju ulicu dalje, na dječjem igralištu na Jugu kosio je Ivan Gorupić, dugogodišnji zaposlenik Pre koma koji živi u Čukovcu.

– Dvanaestak godina radim u Pre komu, na početku na sortirnici, no već duže na održavanju javnih površina. Većinom na košnji, no radim i sve ostalo, ima širok spektar poslova i to mi se sviđa. Nije monotono i radi se na otvorenom što je velika prednost.

Kad sljedeći put čujete bučan zvuk traktorskih kosilica i trimera sjetite se naših vrijednih djelatnika kojima ništa nije teško i iznimno se trude Prelog i njegovu okolicu učiniti urednom i lijepom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije