SVEČANOST U OPOROVCU

FOTO Zauvijek u srcima: Sjećanje na Damira Dominića uz svečano otvorenje Sportskog parka u Oporovcu

Ovaj emotivni događaj okupio je mještane, prijatelje, i sportske zaljubljenike kako bi odali počast Damiru Dominiću, čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag u srcima mnogih

Danas, 30. travnja, u srcu Oporovca održano je svečano otvorenje Sportskog parka ‘Damir Dominić’, istinski trenutak spajanja sportske strasti i neprocjenjive memorije. Ovaj emotivni događaj okupio je mještane, prijatelje, i sportske zaljubljenike kako bi odali počast Damiru Dominiću, čovjeku koji je ostavio neizbrisiv trag u srcima mnogih.

Uz prisustvo obitelji Damira Dominića gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka te predstavnika NK Galeba Oporovec, podignute su cvjetne aranžmane i zapaljene svijeće ispod Spomen ploče, što je bila emotivna počast Damirovu naslijeđu. Na samom otvorenju, Ivan Sokač, u ime prijatelja i NK Galeba, izrazio je duboku zahvalnost i sjećanje na Damira.

“Znate što sam nakon jučerašnjeg razmišljanja što danas reći o Damiru? Sanjao sam ga noćas kako me nazvao kao i uvijek i ispričao o utakmici, napravili smo kontrolu u klubu te kako očekuje novu pobjedu Galeba. No onda sam shvatio da je to bio san i da Damira više nema. Mi smo ostvarili njegov san, ovaj projekt igrališta je njegov san. Puno je davao svome mjestu Oporovcu i klubu. Sve je ostavio, ništa nije sa sobom ponio. To je naša zahvala za sve ono što je napravio”, rekao je gradonačelnik Kolarek te poželio da Galeb ponovno poleti.

U sklopu svečanosti odigrana je i nogometna utakmica između Oporovčana i Legendi Galeba, što je bilo simbolično spajanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Oporovec je odlučio nazvati ovaj park “Sportski park Damira Dominića” kao znak priznanja njegovom doprinosu zajednici. Damir Dominić, rođen je 11. siječnja 1968. godine, bio je uspješni gospodarstvenik, sportski djelatnik, i osoba koja je uvijek težila napretku mjesta. Njegova prerana smrt nije izbrisala uspomene na njegov rad i doprinos, a njegovo ime ostaje živo kroz ove projekte i spomenike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije