putopisna svaštara

PRELOG Siniša Golub i Mihaela Mesarić održali zanimljivo putopisno predavanje ‘Put svetog Mihaela-hodočašće po Normandiji’

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga zajedno s Muzejom Croata insulanus i ove godine nastavljaju sa svojim Putopisnim svaštarama

Ovih su im dana gosti bili Siniša Golub i Mihaela Mesarić s putopisom nazvanim „Put svetog Mihaela – hodočašće po Normandiji“. 

Uz priču o hodočasničkom putu za koji mnogi možda nisu ni čuli, a koji ih je do samog cilja vodio divnim krajolicima Francuske zainteresirani posjetitelji mogli su čuti mnoštvo zanimljivosti i o poznatom Danu D, tj. savezničkom iskrcavanju u Normandiji, o obilježavanju godišnjice kojoj su i sami svjedočili, te o zanimljivim ljudima, avionima i atrakcijama koje su tamo vidjeli.

No kao i uvijek najzanimljiviji za buduće putnike vjerojatno su bili praktični savjeti s putovanja. Jer važno je znati koliko možete vjerovati aplikacijama, koliko je potrebno poznavati jezik, koliko će vas sve to financijski koštati. A onda naravno postoje li jednostavniji i jeftiniji načini, pa što ponijeti, gdje jesti, kakva je opskrba, kakav prijevoz, što na ovakvim putovanjima izbjegavati i što nikako ne nositi.

Nakon što su odgovorili na mnogobrojna pitanja, strastveni putnici Siniša i Mihaela mogli su samo svima savjetovati da se i sami okušaju, ako ne na ovom, možda na nekom sličnom putovanju. Vaš najveći uspjeh na kraju će biti to putovanje, a ne krajnja destinacija do koje ste stigli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije