VZ GRADA PRELOGA Vatrogasci na jednom od najjačih natjecanja u Europi

Vatrogasna Zajednica grada Preloga u sastavu Denis Vadlja, Simon Mikec, David Zvonarek i Zvonko Gašparić iz DVD-a Cirkovljan te Dubravko Cvetko iz DVD-a Prelog, sudjelovala je na natjecanju Firefighter Combat Challenge u slovenskoj Radovljici.

– Ovo je jedno od najače natjecanje u Europi ovoga tipa. Vatrogasci moraju pokazati svoju snagu i brzinu. Sudjelovalo je 250 vatrogasaca iz Slovenije, Austrije, Češke, Litve, Amerike, Engleske, Njemačke i Hrvatske.

Samo natjecanje odvijalo se dva dana – prvog dana natjecali su se pojedinci, a drugog dana tandem i ekipa od 5 članova. Samo natjecanje je pokazalo da vatrogasci ne poznaju granice već su jednim drugima davali podrške prilikom izvođenja vježbe na stazi, a i izvan nje – kažu vatrogasci iz Međimurja.

Naši vatrogasci zauzeli su mjesto u sredini tablice, upoznali vatrogasce iz drugih zemalja, razmijenili kontakte i dobili puno pozitivnih dojmova oko samog natjecanja.

– Čast nam je bila natjecati se uz 25 najboljih vatrogasaca iz Europe te nam je najviše godila njihovo navijanje i poticaj na što bolji rezultat! – poručuju vatrogasci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije