FOTO Prelog dobio jedan od najmoderniji vrtića – ‘Veselu lopticu’

>> U Prelogu otvoren Dječji vrtić Vesela loptica (Ponedjeljak, 4.9.2017.)

Danas je u novom dijelu Preloga u svečarskom ozračju otvoren prvi privatni Dječji vrtić Vesela loptica vlasništvo tvrtke Mikološka-Bauer usluge d.o.o. čiji su vlasnici Leonarda i Mario Bauer.

Ovom činu su, uz brojne suradnike na realizaciji projekta, nazočili Mara Ivanković, voditeljica Službe za predškolski odgoj Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, dožupanica Međimurske županije Sandra Herman i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Tu su bili zaposlenici ustanove, roditelji djece budućih polaznika, a objekt je blagoslovio župni vikar župe Sv. Jakova apostola starijeg Hrvoje Damiš. Vrtić je presijecanjem vrpce otvorio 4,5 godišnji Fran Bauer, sin Leonarde i Maria uz prisustvo članova obitelji Mikološka- Bauer kojima se je posebno u emotivnom govoru zahvalila Leonarda. – Mi smo danas ponosni i sretni – istaknula je pritom.

Izgradnja Dječjeg vrtića Vesela loptica započela je 22.11.2016. godine. U izgradnju i namještanje vrtića uloženo je više od 5.5 milijuna kuna. Proteže se na površini od 868 četvornih metara, moći će primiti 80-tak djece jasličke i predškolske dobi s kojima će u punom kapacitetu raditi 15 djelatnika.

Ima četiri skupine, od toga jedna jaslička. Svaka skupina ima svoju garderobu i svoj sanitarni čvor. Gospodarski dio vrtića ima kuhinju, tri uredu, spremište, radionicu kućnog majstora i kotlovnicu. Uz to su tri velike terase od kojih je jedna za igranje djece.

Ideja u izgradnji takve ustanove trajala je više od 10-tak godina – rekla je u uvodu Leonarda Mikloška- Bauer, dodajući da su ih na taj korak potaknule brojne potpore roditelja i drugih relevantnih čimbenika. Ova ustanova će se razlikovati po tome jer će se u njoj provoditi sportski program, što omogućuje mala sportska dvorana i bazen u njenom sklopu, a u njoj će se provoditi i jezična edukacija.

Loptica je dobila podršku Grada Preloga koji ima jednu takvu ustanovu koja se iz godine u godinu sve više puni. Mario je po struci magistar kineziologije koji će provoditi sportski program. Rekao nam je kako su prije samog otvorenja, investitori i djelatnici vrtića održali u petak, 1. rujna Dan otvorenih vrata kada su svi zainteresirani izrazili oduševljenje vrtićem. Cijena boravka predloške djece bit će 975 , a jaslica 1.050. kuna uz identičnu subvenciju Grada kao i za njegov vrtić.

Na otvaranju, oduševljenje novim vrtićem nije mogao skriti gradonačelnik Ljubomir Kolarek koji rekao kako je to potreba glede brzog gospodarskog razvoja Preloga i dolaska mnogih mladih obitelji u njihovu sredinu. Dodao je kako će ovaj vrtić Gradu biti nit vodilja za rekonstrukciju i dogradnju gradskog vrtića za što je osigurano 10 milijuna kuna predprstupnih fondova.

– Djeca od malih nogu moraju biti u ustanovama koje će im osigurati kvalitetan rast i razvoj – rekao je na kraju Kolarek i s ponosom istaknuo kako je taj vrtić po svim parametrima jedan od vodećih u RH, a što je potvrdila i Mara Ivanković i on je 804. u RH.

Znatiželjno, sretno te sigurno dijete koje osvještava i razvija svoje potencijale nit je vodilja vrtića, stoga će se od samog početka vrtić držati tih načela uvažavajući različitosti te poticati djecu da istražuju i otkrivaju vlastite potencijale i sposobnosti.

Zamjenica župana Sandra Herman je izrazila zadovoljstvo ovim otvaranjem i to baš na početku školske godine te je dodala kako Međimurska županija ulaže mnogo u odgoj obrazovanje, a i ono predškolsko. Kazala je kako je to vrtić koji zadovoljava sve pedagoške standarde, spada u red najmodernijih u RH. Suradnja gospodarstva, Grada i privatnog sektora je ovdje primjer kako unaprijediti predškolski i školski odgoj.

Sabina Lesjak Brezničar, ravnateljica ustanove, se je zahvalila vlasnicima što su njoj i ostalim djelatnicima omogućili rad u ovako modernoj ustanovi te je dodala kako će se u pravu izgradnju života i rada krenuti s današnjim danom.

Svečanost, čiji je moderator bio Željko Sokač, je započela državnom himnom koju je otpjevala Ana Bustruc.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije