Plenković u Prelogu i Čakovcu na razgovoru s građanima i gospodarstvenicima

Andrej Plenković kandidat Hrvatske demokratske zajednice danas je posjetio Prelog i Čakovec. Zajedno s ministrom poduzetništva i obrta Darkom Horvatom, gradonačelnikom Preloga Ljubomirom Kolarekom, gradonačelnikom Murskog Središća Draženom Srpakom, glasnogovornicom Vlade Sunčanom Glavak te ostalim kandidatima i čelnicima prošetao je gradom kako bi se pozdravio i popio kavu s građanima.

U Prelogu je Plenković boravio u Gradskoj kavani Lovac u kojoj se našlo mnogo gospodarstvenika, ali i stranih investitora koje je zanimalo hoće li se novi HDZ s njim na čelu baviti ustašama i partizanima ili konkretnije – gospodarstvom. Plenković je rekao kak je lako govoriti o tim stvarima, ali da je njegov cilj raditi na gospodarstvu. – Poduzetništvo i poljoprivreda bit će mi u prioritetima – rekao je Plenković koji se sa stranim investitorima i menadžerima pozdravio na njemačkom i francuskom.

Plenković je naglašavao gospodarsku razvijenost donjeg Međimurja i Grada Preloga i da mu je normalno da je ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat baš iz ovog kraja.

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek pozdravio je Plenkovića te mu poručio kako je došao u kraj u kojem je izvoz daleko veći od uvoza.

Nakon Preloga, zaputio se u Čakovec gdje se u Gradskoj kavani u Čakovcu obratio novinarima i prisutnima.

– Ovo je kraj koji je poznat po radišnim, vrijednim, marljivim ljudima, poduzetnog duha koji čini mi se u ovom trenutku imaju prigodu identificirati se sa Hrvatskom demokratskom zajednicom i kada je riječ o programu i o projektima, rekao je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković.

Nakon što se na Trgu Republike fotografirao s građanima pored štanda Hrvatske demokratske zajednice, posjet se preselio u Gradsku kavanu Čakovec gdje su građani mogli s njim porazgovarati i popiti kavu.

– Dobro je da smo u proteklih nekoliko mjeseci pojačali kombinirano korištenje sredstava iz Europskih strukturnih fondova i Europskog fonda za strateška ulaganja. Na taj način uz kvalitetnu reformu državne uprave, smanjivanje administrativnih barijera i cjelovitu poreznu reformu koja će prije svega omogućiti kičmu hrvatskog gospodarstva, a to su prije svega manji i srednji poduzetnici, pridonijeti će ukupnom gospodarskom rastu, a cilj je 5 posto BDP-a do 2020. godine, rekao je Andrej Plenković.

U ovoj izbornoj jedinici posebni akcent stavlja se na srednje i malo poduzetništvo na stvaranje poticajnog poslovnog ozračja koje će omogućiti daljnja ulaganja u proizvodnju i visoku izvoznu orijentiranost poduzetnika Međimurja.

Također, postavljeno je bilo pitanje vezano uz male plaće u Međimurskoj županiji, a to je u prosjeku ispod četiri tisuće kune i prometna gužva koja se stvara u Murskom Središću zbog graničnog prijelaza.

– Plaće su relativno niske, nažalost, jedna od mjera koju mi želimo poduzeti kao buduća Vlada je da se neoporezivi dio dohotka poveća s 2600 do 3750 kuna. Tako će građanima s niskim primanjima ostati više novca na računu.

Plenković u Kavani Lovac u Prelogu

Naglasio je da je više puta bio u Murskom Središću s kolegom i gradonačelnikom Draženom Srpakom te da je svjestan radova i neugodnosti koje građani imaju, ali čim se riješi pitanje mosta uvjeren je da će biti kvalitetniji život i bolja povezanost te veći gospodarski rast za cijeli kraj.

– Mislim da je zaista kvalitetna lista koja zavrjeđuje potporu i siguran sam ćemo iduću nedjelju ostvariti kvalitetniji rezultat nego je to bilo prošle godine u studenom, rekao je za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije