Puhački orkestar Grada Preloga među najboljima u Hrvatskoj

Susret hrvatskih puhačkih orkestara, središnja je manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja je, po trideseti puta, održana u Novom Vinodolskom, proteklog vikenda 11. i 12. lipnja, piše Prelog.hr. Susret je održan u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Grada Novog Vinodolskog i Centra za kulturu grada Novog Vinodolskog, HDS-ZAMP-a, TZ Grada Novog Vinodolskog i Jadran d.d. Crikvenica.

Bogat koncertni program obuhvatio je više od 800 glazbenika prezentirajući najuspješnije orkestre s ukupno 10 županijskih smotri na kojima se natjecalo više od 2000 glazbenika, što svjedoči o bogatstvu puhačkog amaterizma u Hrvatskoj.

Među 18 najuspješnijih orkestara iz cijele Hrvatske nastupio je i Puhački orkestar Grada Preloga što je veliki uspjeh i priznanje za rad članova i voditelja orkestra profesora Igora Hrusteka. Praćeni roditeljima, članovi Puhačkog orkestra Grada Preloga ostavili su sjajan dojam u Novom Vinodolskom, dostojno prezentirajući Grad Prelog.

Ovaj susret puhačkih orkestara pratilo je Stručno povjerenstvo u sastavu Filip Pavišić, Ivan Josip Skender te Marin Zokić. Cilj ovog tridesetog susreta bilo je međusobno upoznavanje, zbližavanje, prikaz dostignuća i najvrednijih ostvarenja amaterskih puhačkih orkestara u Republici Hrvatskoj, stimuliranje glazbenog stvaralaštva i amaterskog rada uopće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije