Konferencija o zaštiti okoliša u Opatiji

U četvrtak i petak, 9. i 10. lipnja 2016. godine, predstavnici Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom iz Preloga, predvođeni direktorom Sinišom Radikovićem, predstavnici Grada Preloga na čelu sa pročelnikom odjela za gospodarstvo i financije Željkom Poredošom, te predstavnici Međimurske županije predvođeni voditeljicom Odsjeka za zaštitu okoliša i prirode Sandrom Golubić, sudjelovali su na konferenciji o zaštiti okoliša ‘Vizije gospodarenja otpadom’ u Opatiji, piše Prelog.hr.

Uz učešće uglednih eksperata analizirali su se ključni aspekti sadašnjeg stanja gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj. Poseban naglasak bio je na temama: ‘Hrvatsko gospodarstvo – Plan gospodarenja otpadom RH’, ‘Odlaganje otpada – novi Pravilnik’, ‘Evidencija, nadzor i odgovornost’ te ‘Morski otpad’.

U okviru teme ‘Odvojeno sakupljanje otpada’, Tihana Jelačić iz Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom, uz suradnju predstavnika Zelene akcije Marka Košaka prezentirala je ekološki, ekonomski i socijalno održiv sustav gospodarenja otpadom na primjeru donjeg Međimurja.

Trenutni sustav u donjem Međimurju omogućava kreiranje odgovornosti korisnika usluge za vlastiti otpad i daje mogućnost kontrole sustava, omogućuje uspostavu sustava naplate prema količini, ekonomsku stimulaciju za smanjenje količina otpada, poticajne akcije neekonomskog karaktera te dodatno smanjenje količina ambalažnog otpada u komunalnom otpadu.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Ministarstava zaštite okoliša i prirode, jedinica lokalne samouprave, komunalnih tvrtki, tvrtke koje se bave gospodarenjem otpadom i zainteresirani pojedinci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije