MURSKO SREDIŠĆE

VELIKI RADOVI Parket u sportskoj dvorani zasjat će u novom ruhu

Još 2000.-te godine izgrađena je nova sportska dvorana, međutim problemi su od prvog dana zbog neke greške u konstrukciji krova te je uz niz intervencija i popravaka krov i dalje puštao što pak je jako utjecalo na uništavanje parketa

Grad Mursko Središće prijavio je energetsku obnovu cijele dvorane u visini gotovo 1.200.000,00 eura, a koja sadrži novo krovište, fasadu, stolariju, solare i toplinsku pumpu. Projekt je prijavljen Fondu za zaštitu okoliša koji ga je odbio, ali se grad potom žalio Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja koje je žalbu prihvatilo i vratilo na ponovno postupanje Fondu za zaštitu okoliša te postoji sasvim izgledna mogućnost da projekt bude prihvaćen i odobren za financiranje.

Uz to, Grad je prijavio Ministarstvu turizma i sporta zamjenu parketa te je za isto ovih dana iskazana namjera o dodjeli sredstava u iznosu od 136.419,00 eura za taj projekt od strane Ministarstva. Svakako bi bilo potrebno prvo zamijeniti krov, onda postaviti novi parket tako da u slučaju da Projekt energetske obnove ne bude na vrijeme odobren ili uopće odobren, izvršit će se sanacija krova. No moguća je i njegova zamjena koja će biti financirana iz gradskog proračuna. Svi navedeni zahvati su poprilično komplicirani tim više što je predviđeni rok za zamjenu parketa do kraja godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije