važan projekt

MURSKO SREDIŠĆE Krov s graničnog prijelaza prenesen u vlasništvo Grada

Prije otprilike godinu dana gradonačelnik je započeo razgovore u Ministarstvu financija za micanje objekata i krovne konstrukcije sa graničnog prijelaza u centru grada

Netom prije Grad je dobio odobreni projekt rekonstrukcije Sokolskog doma koji se trenutno završava, a postojeći objekt i krovna konstrukcija smetali su tim radovima, a ujedno i zatvarali pogled i vizuru prema centru grada. Uz to tu se još od ulaska u EU nisu vršile nikakve kontrole niti se tko koristio tim objektima.

Pa je stoga Ministarstvo financija prihvatilo ideju micanja. Početkom ove godine to je i završeno, a grad je poslao zamolbu Ministarstvu da se demontirana krovna konstrukcija donira Gradu Mursko Središće, što je danas pisanom odukom i realizirano. Radi se o izuzetno vrijednoj donaciji od 576.062,64 eura.

Uz to, Grad je prošle godine prijavio projekt izgradnje natkrivene tržnice u EU fond Interreg a u slučaju da to ne bude odobreno postoji rješenje natkrivanja tržnice sa postojećom darovanom krovnom konstrukcijom. Ako pak bi projekt bio odobren pronaći će se najbolje rješenje gdje će se ta krovna konstrukcija upotrijebiti na najbolji način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije