Čakovec dobiva svoju Eko tržnicu – otvorenje u petak!

U petak, 29. svibnja 2015. godine, na prostorima Gradske tržnice u Čakovcu, s početkom u 10:00 sati, otvorit će se novouređeni dio tržnice namijenjen prodaji ekološki uzgojenih proizvoda.

Na otvaranju će govoriti ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač te predstavnik Inštituta za napredne tehnologije in komunikacije Murska Sobota, Damjan Jurič. Ministar i gradonačelnik će podijeliti i certifikate za ekološku proizvodnju OPG-ima s područja Međimurske županije, njih 30-tak.

Projekt Zeleni krajolik provodi se u okviru Operativnog programa prekogranične suradnje Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2007-2013 i djelomično je sufinanciran od strane EU. Projekt se provodi u razdoblju od 01. 01. 2014. godine do 17. 06. 2015. godine. Ukupna vrijednost projekta je 469.470,67 eura, a provode ga partneri: Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije – Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota, Slovensko združenje za integrirano pridelavo zelenjave, Inštitut za napredne tehnologije in komunikacije Murska Sobota, Razvojna agencija Grada Čakovca, Grad Ludbreg, EUVITA Cluster.

Od ukupnog iznosa, udio ČAKR-e koja provodi projekt, je 88.617,67 eura. Njegovom provedbom poljoprivrednicima koji proizvode proizvode visoke kvalitete uvelike se olakšalo poslovanje – uređen je besplatan prostor za prodaju i promociju u dijelu Eko Tržnice Čakovec, omogućeno im je sudjelovanje na sajmovima, formirani su novi promocijski i marketinški kanali (zelene točke i online tržnica), alati za promociju (priprema i izrada promotivnih materijala i dizajn cjelokupnog vizualnog identiteta poljoprivrednih proizvoda) te je kroz održavanje stručnih okruglih stolova vršena edukacija lokalnog stanovništva i proizvođača.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije