FOTO: Nastavlja se adventska čarolija u Gradu Zrinskih

Kao i prošle subote, adventsko subotnje jutro bilo je suncem okupano. Sunce je ovoga puta pokazalo malo jače zube, ali ne toliko jake i snažne da bi moglo prkositi svima onima koji su zašli u treću knjigu adventske čarolije.

>>> Fotogalerija: Slatki božićni darovi ETŠ Čakovec i KUD-a Žiškovec

>>> Fotogalerija: Studio suvremenog plesa ‘Teuta’ Čakovec – ‘Drvo iz kojeg raste ljubav’

Na naslovnici knjige široka i otvorena srca su ih dočekali Turistička zajednica grada Čakovca i Grad Čakovec koji su knjigu ispisali brojnim i bogatim programima. Na Franjevačkom trgu svojim su se programom predstavili članovi Učeničke zadruge Krugg Graditeljske škole Čakovec. Tamo su božićnim pjesmama nastupili članovi KUD-a Žiškovec.

Kroz sve to vrijeme, kao na dlanu, su nam na istom trgu bili nuđeni Slatki božićni darovi Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Da je doista riječ o gradskoj čaroliji uvjerile su nas u to plesnom performansom ‘Drvo iz koje raste ljubav’ u izvođenju članica Studija suvremenog plesa Teuta iz Čakovca.

Najmlađe je u svoje čarobno dvorište mamio nezaobilazni Djed Mraz, a to će činiti i u vremenu od 17 do 19 sati. Prošetao je on i gradom. Sjeo je i u turistički vlakić, ‘skoknuo’ je u svaki kutak čarobnoga grada.

Svi zainteresirani mogli su doći u Knjižnicu i čitaonicu Nikola Zrinski na kreativnu radionicu pod vodstvom Helene Andrašec. U 17 sati predstavit će vam se Pjevački zbor iz Strahoninca, dok je za 18 sati najavljeno paljenje treće svijeće na adventskom vijencu ispred čakovečke crkve.

Uz ovakav program očekuje vas mnoštvo izlagača, kuhanog vina, piva i punča za zagrijavanje, a ukoliko ogladnite tu su nezaobilazni međimurski langoši. Kalorije možete vrlo brzo potrošiti klizanjem na čakovečkom klizalištu koje zove u ‘život na klizaljkama’.

Već je prije podne najavilo adventski ‘bum’ koji će se stišati kada će subota pružiti ruku nedjelji.

>>> Fotogalerija: Slatki božićni darovi ETŠ Čakovec i KUD-a Žiškovec

>>> Fotogalerija: Studio suvremenog plesa ‘Teuta’ Čakovec – ‘Drvo iz kojeg raste ljubav’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije