ČUVAJU NAŠE BLAGO

FOTO Mali čuvari tradicije: U Žiškovcu održani Prvi dječji folklorni susreti

Mališani su osvojili srca publike

U Domu kulture u Žiškovcu u nedjelju, 8. rujna su održani Prvi dječji folklorni susreti koje je uz pomoć Grada Čakovca organiziralo tamošnje KUD-o koje je bilo i uzoran domaćin gostima i brojnim gledateljima. 

>> Prvi dječji folklorni susreti u Žiškovcu

Ovi susreti su sastavnica društvenog Projekta kojeg je novčano pomogao Grad. Kako je na kraju okupljanja rekla predsjednica Monika Ciglarić, cilj susreta je prije svega bio da djeca vide i nauče igre, običaje, pjesme i plesove njihovih predaka, da vide kak je to negda bilo.

Dodala je k tome, da im je i dalje cilj najmlađe približiti kulturnim sadržajima poput ovih, odmaknutih ih od monitora i ekrana, izvući ih iz zatvorenih prostora pa je tako za 13. listopada najavila još jedan projekt vezan za djecu u kulturi. Susrete je otvorio predsjednik MO Dragutin Vugrinec izrazivši radost što se još jedna međimurska kulturna manifestacija održava u njihovoj razini

Uz domaćine na pozornicu su izašli i mali čuvari tradicije iz KUD-a Mačkovec, KUU Zasadbreg, Dječjeg vrtića Stonoga, KU “Seljačka sloga” Prelog te Dječjeg tamburaškog orkestra KUU “Zvon” Župne zajednice Mala Subotica. Potpora u njihovim nastupima bili su njihovi stariji tamburaši.

Program priredbe su vodili mali i mladi, Tarja Novak, učenica 5. r., i Leonardo Reich koji je godinu dana mlađi. Pomoćnica u tome im je bila članica Izvršnog odbora i voditeljica Dramske sekcije KUD-a Žiškovec Jagoda Srša. Oni su na kraju poručili i uputili poziv mladima da se uključe u rad svojih kulturno umjetničkih društava te su im zaželjeli sretan povratak u školske klupe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije