I druga ‘Jesenska rapsodija u Čakovcu’ ispunila sva očekivanja

Uspješno je završena još jedna ‘Jesenska rapsodija’, kojom je Turistička zajednica Grada Čakovca na prigodan način obilježila početak jeseni u Čakovcu.

>>> Fotogalerija: Jesenska rapsodija i izložba gljiva u Čakovcu
>>> Fotogalerija: Jesenska rapsodija u Čakovcu

– Ovo je manifestacija koja je i ove godine okupila brojne izlagače i proizvođače voća i povrća, eko proizvoda, rakija, meda i raznih drugih delicija iz svih krajeva lijepe naše, kao i susjednih zemalja, kazala je voditeljca Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

Šezdesetak izlagača pokazatelj je da je prošlogodišnja ,prva Jesenska rapsodija’ ostavila dobar dojam na posjetitelje, ali i na izlagače koji su u dva dana održavanja sajma, na njemu nastupali besplatno. Na Franjevačkom trgu, u samom centru događanja prikazani su neki od već gotovo zaboravljenih međimurskih običaja kao što su ‘ružđenje kuruze’, pletenje cekera, ali isto tako ovo je manifestacija kojom se želi podići svijesti o zdravoj hrani, ekološkim standardima proizvodnje i ravnoteži prirode i čovjeka.

– Zahvaljujemo svima koji su bili dio ovogodišnje manifestacije, vrijednim izlagačima, djeci iz dječjih vrtića zajedno sa brižnim tetama te ravnateljicama Lidijom Varošanec i Gordanom Šoltić Siladi, djelatnicima Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i ravnateljici Dragici Benčik, Biserki Vuković, Gljivarskom društvu Smrčak, medijima koji su nas i ovaj puta ažurno pratili i davali nam podršku te ostalim sudionicima programa koji su zajedno s nama pružili brojnim posjetiteljima nezaboravan doživljaj jeseni u čijem je zajedništvu ispraćeno dugo toplo ljeto u našem gradu! – kaže Ban Vlahek.

Turistička zajednica Grada Čakovca tako je ponovo uz promociju zdravog i starinskog načina života te povratku prirodi još jednom uspješno obilježila početak jeseni, najbogatijeg i najplodnijeg godišnjeg doba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije