NIKAD NIJE KASNO Nakon 17 godina diplomirala Boška Ban Vlahek

Za voditeljicu Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca Bošku Ban Vlahek je danas veliki dan. Nakon 17 godina diplomirala je na Međimurskom veleučilištu – Stručni studij menadžment turizma i sporta te odličnim obranila rad na temu ‘Poslovi zadaci direktora Turističke zajednice grada Čakovca’.

Ban Vlahek je dokaz da nikad nije kasno, pa tako i diplomirati.

Konačno sam diplomirala! To je diploma mojih roditelja.. dugo su je čekali… diploma koju konačno imam u rukama… trebalo mi je “samo” 17 godina. 2000. godine upisujem Ekonomski fakultet u Zagrebu, puna elana i želje za studentskim životom. Ubrzo se taj početni žar gubi, karakter mi ne da mira, nisam ja samo za studiranje… želim se zaposliti.

I to uspijevam… prva plaća 1.400 kn, živim u iznajmljenom stanu kojeg sama plaćam… htjela sam pokazati starcima kak sam snalažljiva, samostalna… i dalje priča ide… srednjoškolska ljubav puca, rastava je neizbježna…pauziram na faksu, pa ko ima snage polagati ispite kad duša i srce bole. Sad mi je smiješno, tada sam mislila da je kraj svijeta. Izlasci, komadi… nema mi kraja nakon kaj sam osjetila tu slobodu.

Od srednje sam u ozbiljnoj vezi. Premladaaaa … Faks mi i dalje nije ni nakraj pameti… Počinje moja avantura u Turističkoj… Obožavam svoj posao, dajem 200% sebe u njega i s tim početkom dolazi kraj mojem studiranju i stalno me kopkalo to kaj sam odustala kad sam bila skoro pri samom kraju… Jer društvo priča – “nemaš faks? Užas”, “samo srednja?, Pa kaj ti se dogodilo?” Dogodil mi se ŽIVOT!!!

Zakaj sam manje vrijedna bez faksa? Ne sviđa mi se to… ali ljudi se nažalost danas prema tome gledaju, vrednuju… Inatim sama sebi… upisujem se ponovo… klinci, posao, knjiga… mogu ja to! I od danas… ja sam ona ista Boška… sa srednjom ili s faksom… ali s diplomom u rukama… eto… imam je konačno… Završila je jedna priča, a uskoro započinje nova… – napisala je Boška Ban Vlahek na svojem Facebooku. Čestitamo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije