VRIJEDNE NAGRADE Zaigrajte Prometnu učilicu i osvojite prijenosna računala

‘Prometna učilica’ jedan od mnogobrojnih projekata koji su financirani sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Radi se o internetskoj aplikaciji za učenje i provjeru znanja iz prometnih propisa. Kroz interaktivno sučelje prometna kultura postala je lako dostupna svim osnovnoškolcima u Republici Hrvatskoj.

Kako bi potaknuli što češće korištenje ove aplikacije sa svrhom upoznavanja osnovnoškolske djece s prometnim problemima i njihovim rješavanjem, pokreće se u suradnji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i CARNeta, natjecanje iz poznavanja prometnih propisa.

U natjecanju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola na području Republike Hrvatske i to u kategorijama najbolji učenik/ca, najbolji razred i najbolja škola. Prijava na “Prometnu učilicu” obavlja se pomoću CARN-etove lozinke koja postoji za svakog učenika škole, a može se preuzeti kod administratora (u pravilu kod tajnika/ce škole).

Cilj “Prometne učilice” je usvajanje osnova prometne kulture već od najranije dobi. Kontinuiranim obrazovanjem djece, kao preventivnom mjerom želi se spriječiti stradanje djece u prometu. Učilica je prilagođena uzrastu djece od 1. do 8. razreda osnovne škole te obrađuje nekoliko tematskih cjelina: kretanje pješaka u prometu, vožnju bicikla u prometu, školske prometne jedinice, djeca i roditelji u prometu te opasnosti kretanja uz željezničku prugu.

Osim poučnih sadržaja i vježbi, učenicima se nude i edukativne igre te ostali sadržaji zabavnog karaktera s tematikom usmjerenom na poznavanja prometnih propisa i sigurnog ponašanja u prometu.

Natjecanje počinje 01. listopada i traje do 30. studenog 2017.

Za najbolje škole, razred, učenike i voditelja predviđene su nagrade:

– za tri najbolje škole – prijenosno računalo,
– za ukupno najuspješniji razred – jednodnevni izlet,
– za voditelja najuspješnijeg razreda – tablet PC,

– učenici nagrade dobivaju po razredima koje pohađaju, konkretno najboljih pet učenika prvih, drugih,…osmih razreda, i to:
– za prvo mjesto – smartphone,
– za drugo mjesto – role,
– za treće mjesto – VR naočale,
– za četvrto mjesto – sportski ruksak i
– za peto mjesto – eksterna baterija za mobitel.

Ukupno je osigurano 45 vrijednih nagrada.

– Ovim putem pozivamo sve osnovne škole i njihove učenike da putem “Prometne učilice” pristupe natjecanju iz poznavanja prometnih propisa – poručuju iz PU međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije