Mladen Novak i Boška Ban Vlahek na čakovečkom sajmu

Sunčano vrijeme izamamilo je brojne građane na posjet čakovečkom sajmu. Tradicionalna srijeda nije mogla proći bez brojnih prodavača drva, povrća, voća, drvenarija, limarije, starih stripova, odjeće, obuće, suvenira, starih predmeta, ali i nezaobilazne pive i “špric” kobasica.

Među brojnim posjetiteljima sajma kojima malecko prohladno jutro nije smetalo bili su i kandidati koalicije Zajedno ZA Međimurje za izvršnu vlast u Međimurju, Mladen Novak i Boška Ban Vlahek. Tom prigodom Mladen Novak, predsjednik međimurskog SDP-a je izjavio kako je uvijek dobro pogledati, ali i kupiti nešto na čakovečkom sajmu.

Smatra kako su domaći proizvodi međimurskih poljoprivrednika i obrtnika tradicionalno visoke kvalitete. – Zbog toga ću se kao župan zalagati da međimurski proizvodi imaju primat na jelovniku naših škola i vodećih ugostiteljskih objekata, te u direktnoj ponudi na turističkim manifestacijama po kojima smo prepoznatljivi.

Autohtonim i kvalitetnim proizvodima iz Međimurja moramo pomoći i u probijanju županijskih granica te plasmanu na što šira domaća i inozemna tržišta – izjavio je Novak.

Boška Ban Vlahek pak je redovito čavrljala sa svakim prodavačem na sajmu. Ženu iz naroda na sajmu svi poznaju jer je redoviti posjetitelj, ali kako kažu i prodavači – i kupac. I ovog puta je kupila jagode iz Čukovca, domaće međimursko bučino ulje i domaću zelenu salatu.

Rekla je kako voli dolaziti na sajam jer odiše duhom Međimurja, pokazuje sve prednosti domaćeg uzgoja, sve što vrijedne i marljive ruke naših ljudi mogu napraviti. – S mnogima od ovih ljudih surađujem na našim turističkim manifestacijama i mogu reći da su njihovi proizvodi pravi hit.

U Europi, ali i kod nas sve više na cijeni dobiva ručni rad, autohtonost i prirodnost. Pomogli su nam profilirati Čakovec kao turističku destinaciju koju ima sveobuhvatnu ponudu, a nadam se da ćemo tako napraviti i za cijelo Međimurje – poručila je Ban Vlahek. Oboje kandidata na kraju obilaska sajma počastilo se nezaobilaznom delicijom – kobasicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije