Završen 17. godišnji remont na čakovečkim gradskim bazenima ‘Marija Ružić’

>> Završen 17. godišnji remont na čakovečkim gradskim bazenima “Marija Ružić”

U petak 9. rujna čakovečki gradski bazeni ponovo otvaraju svoja vrata kupačima nakon još jednog redovnog godišnjeg remonta. – Radovi su trajali desetak dana, a posao provjere i servisa uređaja i instalacija, kao i temeljitog čišćenja bio je vrijedan oko 350.000 kuna, kazao je na prigodnoj konferenciji za medije Miodrag Novosel, direktor EKOM-a koji upravlja bazenima.

Ovo nam je 17godišnji remont koji smo odradili. S obzirom na godine potrebno je sve više ulaganja u opremu koja se nalazi u prostoru bazena, tako da smo ove godine imali nekoliko zahtjevnijih intervencija , no sve je napravljeno prema planu i bazeni su spremni za sutrašnje otvaranje.

Posebna pozornost i ove je godine posvećena sanaciji keramičkih pločica, čišćenju i dezinfekciji opreme bazena, kontroli i servisu klorne stanice,sanaciji instalacija podnog grijanja i tuševa. Obnovljena je klima komora i kanala, elektroormara, protupožarnog sustava.

Izvađeni su i popravljeni filteri jacuzzija i rekreacijskog bazena, ugrađeni novi tuševi na rekreacijskom bazenu, izmijenjeni zračni filteri na klimama, izmijenjeni ležajevi i ventilatori na motorima klimata, izmijenjeni ležajevi na turbinama, izmijenjena vratašca za razdjelnike topline, izmijenjeni zasuni na filterima za vodu, grijači na pećima sauna, odrađena deratizacija i dezinsekcija, pregledani dimnjaci i očišćene peći, izmijenjena je voda u svim bazenima te razni manji radovi na vodovodnim i strujnim instalacijama.

Za punjenje bazena potrebna su četiri dana kako bi se uspostavio kompletni režim s potrebnim temperaturama i parametrima vode, što je ovog tjedna i učinjeno, tako da sutra, u petak 9. rujna, bazeni ponovo otvaraju svoja vrata.

Remontom je obuhvaćen i pripadajući ugostiteljski objekt GP ‘Ekom’, koji također donosi znatne prihode. Osim bazena, EKOM brine i o održavanju SRC-a ‘Mladost’ (stadion, kuglana, skate park), streljanu, Macanovog dom i sportskog objekta na NK Sloge.

Poslovanje i ove godine pozitivno

Govoreći o poslovanju EKOM-a, odnosno gradskih bazena, Stjepan Koraj, predsjednik Nadzornog odbora GP Ekom d.o.o., kazao je kako je u već u prvim mjesecima tekuće godine nastavljeno pozitivno poslovanje. Iako su ti financijski pokazatelji dobri, kao i veći broj posjetitelja, nastavlja Koraj, želimo i ovom prigodom putem medija, pozvati još više građana da dolaze na gradske bazene, jer oni su napravljeni upravo radi njih, i ne samo bazene već i ostale objekte i sadržaje uz bazene.

Kompletne radove remonta, uz tek poneku stručnu pomoć izvana izvodili su uglavnom djelatnici GP Ekom, čime se uštedio znatan financijski iznos. – Ovogodišnji remont je tako odradilo dvadesetak djelatnika EKOM-a, koji su ponovo vrlo kvalitetno napravili sve ono što smo si zacrtali, jer oni zapravo i najbolje poznaju sve probleme koji se javljaju tijekom godine. Spomenimo i to da je dan uoči otvaranja bazena nakon godišnjeg remota uspješno provedena i preventivna vježba u kojoj je ove godine ‘tema’ bila propuštanje klora i sprječavanje mogućih posljedica.

Ono što je već standardno u ponudi Gradskih bazena Marija Ružić je mogućnost korištenja besplatnog interneta za posjetitelje bazena i WiFi zona. Tu su i nadalje povoljnije ulaznice za bazen Udrugama umirovljenika s područja grada Čakovca, zatim povoljnija ulaznica za građane Grada Čakovca nedjeljom od 18 do 22 sata, te besplatna ulaznica za bazen posjetiteljima koji taj dan slave rođendan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije