Otvorena kuglana u Čakovcu, jedna od najmodernijih u Hrvatskoj

Zastarjela Schmidova oprema na čakovečkoj kuglani ispod tribina stadiona SRC-a Mladost koja se držala tri desetljeća otišla je u zasluženu mirovinu, naime Funk Intrenational sa svojim djelatnicima na tom je mjestu postavio novu suvremenu kuglanu sa četiri staze.

470 tisuća kuna vrijedna oprema, omogućuje odigravanje službenih utakmica, zadovoljava sve pravilnike, a jedina je takva u Međimurju i jedna od najmodernijih u državi, kazao je predsjednik međimurskig kuglačkog saveza Anđelko Crnčec.

Zadovoljstvo je izrazio i glavni tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Boris Mezak kazavši kako je ovo veliki događaj, ne samo za Čakovec, već i za hrvatsko kuglanje. Ovo je odličan vjetar u leđa međimurskom kuglanju u kojem danas djeluje 250 aktivnih kuglača u deset klubova i odličnoj školi kuglanja.

– Danas u Čakovcu djeluju tri kuglačka kluba, od kojih Željezničar već četvrtu godinu nastupa u prvoj ligi, kazao je u pozdravnom govoru čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Respektabilan je to broj klubova koji postižu odlične rezultate pogotovo u mlađim kategorijama gdje je čakovečko kuglanje u samom hrvatskom vrhu. Upravo ta širina uzrasnih kategorija, od kadeta do veterana, govori kako se u kuglanju radi planski, te da je riječ o jednom od masovnijih sportova u gradu i županiji.

Kako bi stvorili uvjete za još bolje rezultate, treninge i natjecanja, odlučili smo urediti ovaj prostor te u potpunosti obnoviti igralište. Vjerujem da ovime pokazujemo da u Čakovcu ne postoje mali ili veliki sportovi, postoje uspješni i manje uspješni, oni koji ulažu u mlade, rade kvalitetno i transparentno. Takvi, poput kuglača uvijek će imati našu podršku. Ovo je samo jedna u nizu infrastrukturnih investicija u čakovečki sport. Iz gradskog se proračuna za te potrebe godišnje izdvaja preko 10 milijuna kuna.

Kovač je ovu prigodu iskoristio i kako bi najavio skorašnji dolazak još jednog kombi vozila za potrebe sportaša. Naime, u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom Grad Čakovec kupio je još jedno vozilo, koje će se koristiti za prijevoz sportaša na natjecanja. Ovime bi trebao, kako je rečeno , biti riješen najveći dio problema vezan uz prijevoz te sportašima olakšali sezonu. Spomenimo i to kako je na svečanosti otvorenja, predstavnik izvođača radova Zlatko Pavlic uručio je simbolične prigodne poklone Kuglačkom klubu Željezničar i Gradu Čakovcu.

Čast da bacanjem kugle zajednički otvore novu kuglanu pripala je najstariji kuglaču osamdesetogodišnjem Vladimrru Novaku, zatim najmlađem kuglaču, petnaestogodišnjem Manuelu Korentu, te predsjedniku Kuglačkog saveza Međimurja Anđelku Crnčecu i čakovečkom gradonačelniku Stjepanu Kovaču.

Kompletno renovirana čakovečka kuglana na SRC-u ‘Mladost dočekala je i prve natjecateljske kuglače. Bio je to prijateljski susret između kuglača državnog prava KK Zaprešića kojima se suprotstavila selekcija kuglača Grada Čakovca. Taj susret, kao uostalom i svi prvoligaški, mogao se pratiti putem live streaminga, što samo potvrđuje koliko je moderna ova kuglana. Potpuno automatizirana i kompjuterizirana s novim stazama, omogućava tako nesmetana kuglačka natjecanja, ali i rekreaciju mnogim ljubiteljima ovog sporta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije