Obrtnička komora i Sberbank ugovorili povoljnije uvjete kreditiranja poduzetnika

Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, Mario Henjak, član Uprave i Svjetlana Vidović, voditeljica čakovečke poslovnice Sberbank d.d., potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji kojim će Sberbank osigurati posebne kreditne uvjete za financiranje obrtnih i trajnih obrtnih sredstava, te nabave materijalne i nematerijalne imovine.

Partnerska suradnja između Obrtničke komore Međimurske županije i Sberbanke banke rezultat je nastojanja Komore da svojim članovima omogući pristup povoljnijim financijskim sredstvima (niže kamate i naknada za obradu kredita), s ciljem praćenja likvidnosti i solventnosti obrtnika u njihovom poslovnom ciklusu i redovnom podmirenju kratkoročnih obveza, realizacijom trajnih obrtnih sredstava, te financiranjem nabave opreme, uređaja, alata i transportnih sredstava niže vrijednosti, kazao je tom prigodom Boris Lukovnjak Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije. – Vjerujemo da će naši obrtnici , nastavlja Lukovnjak, naći interes za povoljnijim uvjetima kreditiranja obrtnih sredstava, a isto tako nadamo se i daljnjoj dobroj i uspješnoj suradnji Obrtničke komore i Sberbanke.

Na području Grada Čakovca Sberbank posluje već niz godina, kazao je prilikom potpisivanja ugovora Mario Henjak, član Uprave Sberbanke. -Smatram da imamo jedan mladi, poduzetan i ambiciozan tim. Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a Banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Sberbank ima više od 110 milijuna retail klijenata te milijun korporativnih klijenata u 20 zemalja svijeta.

To nas sve obavezuje, istaknuo je Henjak, da i ovdje pokušamo zadržati i održati jednu tradiciju koju donosimo, ali opet s druge strane želimo biti i inovativni. Inovativnost i proizvodi su bitni ako ih klijenti koriste. Stoga je nama važna organizacija Obrtničke komore , pogotovo u regiji kao što je Međimurje, koje je izuzetno aktivno i gdje klijenti prate one trendove koje i mi želimo pratiti. Nama je čast, dodao je još Henjak, što ste izabrali Sberbanku, ali isto tako i obaveza da ono što smo potpisali i izvršimo.

Zadovoljstvo odabirom Sberbanke za partnera od strane Obrtničke komore izrazila je i Svjetlana Vidović, voditeljica čakovečke poslovnice Sberbank. – U našoj banci, kazala je Vidović, klijenti mogu po znatno povoljnijim uvjetima krenuti ili nastaviti sa financiranjem investicija u poduzetništvu, za koje svi znamo da je na ovom području aktivno i izuzetno dobro. O svim detaljima poslovanja moj tim i ja , spremni smo u svakom trenutku sa svakim individualno razgovarati i pronaći najbolje uvjete i rješenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije