Vrhunski Pušipel prestige obitelji Kocijan s portretom Petra Zrinskog

Međimurski vinogradari ovih dana zaokupljeni su obrezivanjem trsova, te ih je teško pronaći u njihovim vinotekama, podrumima i kušaonicama.

Mi smo imali sreće te smo u trenutku kratkog predaha kod prelijepe kuće u Štrigovi, prijestolnici međimurskih vina, zatekli pola obitelji Vladimira Kocijana. Zašto smo pohodili Kocijanove? Zbog dobrih glasina i vibracija njihovog vrhunskog pušipela, koje su doprle do nas.

O kakvom je vinu riječ, doznajemo od glave obitelji, iskusnog vinogradara i vinara Vladimira.

– Riječ je o Pušipelu prestige, vrhunskom bijelom vinu Izborne berbe 2013. godine. Vino je poluslatko i sadrži 14,2 % alkohola. Na tržište ga plasiramo u butelji od 0,5 litre, sa specifičnom etiketom na kojem se nalazi oznaka međimurske kvalitete i portret Petra Zrinskog.

Zbog grožđa iz kojeg je nastalo, ovo vino krasi svježi miris i zaista jedinstveni okus, naglašava Vladimir, govoreći kako bi nam njegov sin Petar znao kazati više, ali upravo je odvezao naručene butelje ovog pušipela u jedan renomirani restoran. A uz koja jela njihov vrhunski pušipel prestige, najbolje paše, kaže kćerka Martina, konobarica u Hotelu Golfer u Termama Sveti Martin, gdje se Kocijanova vina dobro troše.

Ovo je zaista fino vino i ne pije se uz neka mesna i riblja jela. Naši hotelski gosti i drugi potrošači konzumiraju ga uz gibanicu, štrukle sa šumskim voćem te orašasto i bobičasto voće. Odličan je kada se pije uz plemenite i vrhunske sireve, naglašava Martina i dodaje kako vino sadrži gotovo sve atribute desertog vina, ali je ipak zadržalo posebnost sorte.

Domaćini su nam natočili par čaša ovog vina i zaključili smo kako nam nedostaju riječi kojima bi temeljito opisali njegovu bajkovitost i ustvrdili kako je ipak najbolje uživati u božanstvenoj kapljici pušipela koji već nadvisio okvire koji su zadani od strane Hortus Croatiae i međimurskog župana Matije Posavca, koji uvijek kaže kako pušipel mora biti međimurska i nacionalna prepoznatljivost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije