CMREČNJAK Svjetska promocija ‘Pušipel extremea’ na Urbanovom

Ovih dana vrlo je živo i prometno u vinskoj kući obitelji Cmrečnjak u Svetom Urbanu, a razlog tome je što se njihova vina u lijepim količinama pakiraju i šalju na žedno tržište, ali i zbog toga što je sve više ljudi u njihovoj kušaonici, dakle na izvoru svega dobrog, s namjerom da popiju ‘kupicu’, dvije, tri…

Jer svakom istinskom poznavatelju vina jasno je kako je vino najbolje tamo gdje je raslo i gdje je stvoreno, a mlađahni Marko Cmrečnjak, čovjek kojemu je otac Rajko povjerio vođenje podruma i svega onoga što u to spada, to jako dobro zna primijeniti u praksi, pa potrošači veseli izlaze iz kušaonica i govore kako će uskoro ponovo doći.

A na obzoru su i Dani vina na Međimurskoj vinskoj cesti, festivalu vina na kojemu će Cmrečnjakovi u punom sjaju predstaviti sva svoja vina, a svjetsku promociju doživjeti će tri vina, koja su ovog trenutak vrhunac onoga što se može u vinarstvu postići.

– Da, malo smo se ‘poigrali’ s našim vinima i dobili smo tri vina koja sadrže sve ono što vole konzumenti i kojima je struka dala najbolje ocjene, naglašava Marko, dok nam natače vino koju niti ‘stari vinski vukovi’ ne prepoznaše po ničem osim što je fantastično. A, to, priznati treba je ono što čovjek od vina očekuje.

– Pušipel extreme’ za sada je radni naziv, vidjeti ćemo što će na to kazati administracija, ali to je sortno vino, kombinacija trotjedne marceracije i vrenja te standardnog postupanja s odležavanjem u drvenoj bačvi. Vino sadrži 13‰ alkohola i standardne boje, kaže.

Zatim je tu klasični ‘pušipel 2016.’, vino izražene arome na limun i limetu, umjerene kiseline i blaženih 12‰ alkohola. – Treće vino je ‘rizling rajnski’ berbe 2015. koje je ležalo na talogu u 500 litarskim drvenim bačvama. Punina okusa i ozbiljnost čini ga kompleksnim i savršenim s 13‰ alkohola, ponosno predstavlja tri vina koja će ugodno iznenaditi posjetitelje ‘Urbanova 2017’ odnosno ‘Festival pušipela’ u Štrigovi 19., 20. i 21. svibnja.

Naravno, bit će tamo i drugih, uglavnom vrhunskih Cmrečnjakovih vina, a do onda, treba dolaziti u podrum i kušaonicu u Sveti Urban 273 i prepustiti se mašti i bajkovitosti koja proizlazi pijenjem najboljih vina, uz najboljeg mladog vinara i lijepom okruženju. Ovih dana Cmrečnjakovi su zasadili 15-tak tisuća novih trsova na ‘terasama’ kod Robadja i Brega Mađerkinoga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije