VINARIJA ŠTAMPAR ‘Bomba’ na vinskom tržištu, stiže Urban Rose!

Prvih dana svibnja, odnedavno mjeseca najpoznatijeg po manifestaciji ‘Dani vina na Međimurskoj vinskoj cesti – Urbanovo’, a ne samo po Prazniku rada i lokalnim, a možda i parlamentarnim izborima, europsko vinsko tržište oduševljeno je dolaskom među elitu pjenušavog vina ‘Urban Rose’ – Extra brut’ koje je lansirano iz Vinogradarstva i podrumarstva ‘Štampar’ iz Svetog Urbana, najvinskijeg dijela lijepe naše Hrvatske.

Tržište je već na najave stvaranja ovog bisera iskazalo zanimanje, a sada kada im dolazi na stol i čašu, radost može početi i trajati. Zadovoljna i radosna je cijela obitelj Štampar, koja u vinograde, podrume i vina ulaže sve svoje snage, saznanja i ljubav, tako potrebnu svakom proizvodu.

Ipak, nitko nije sretniji od Bojana Štampara, početka i kraja svega što se događa u obitelji i onome što njoj pripada. Šteta što se na ovom pravom štrigovskom narječju govoru ne može napisati, jer može se samo čuti, ali biti će jasno i ovako, a uživo se može čuti na Štamparovom gruntu, a uskoro i na ‘Otvorenim podrumima’ u petak i subotu, 26. i 27. svibnja.

– A kaj naj rečem, resen sem sretan. Ovaj projekt traje tri godine i sada je konačno tu pred tobom, nama i svima koji će imati želju i volju kušati i popiti ga. Na dneve i dneve je David z radniki proveo ve podrumu, poslagivao i preslagivao boce, i hvala bogu ve je tu, lejpi i fajni kak biser. Rečem, kaj je to naš ponos i naša zahvalnost Bogu i sakomu onomu kateri je kaj pomogu, u svom stilu i govoru kaže Bojan.

Pjenušac ‘Urban Rose’ stvoren je klasičnom metodom vrenja u boci i sadrži 12% alkohola. I sva druga Štamparova vina ovog su trenutka u punoj zrelosti, snazi i ljepoti, od silvanca zelenog, preko pinota i graševine, do cabernet sauvignona i drugih ukusnih i vrlo kvalitetnih vina.

Ovih dana Štamparovi su nastavili radove na izgradnji novog podruma i punionice te drugih sadržaja. Mogla bi ovo za Štamaprove biti godina za pamćenje. Živjeli i nazdravlje s ‘Urban Roseom’! Za početak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije