VINOGRADARSTVO I VINARSTVO ‘Jakopić’ u pohodu na zapadna tržišta

Umjetnost stvaranja vina Vinske kuće ‘Jakopić’ ovih dana najsnažnije se očituje u sorti ‘pušipel’, vinu hrvatske sadašnjosti i budućnosti, koje iz podruma u Železnoj Gori kreće u pohod tržišta zapadne Europe.

Nakon što su oduševile Kineze, vina Jakopićevih osvojila su sva osjetila Austrijanaca, Nijemaca, Švicaraca, Mađara, Francuza, koji će ih uskoro konzumirati u svojim domovima, kamo i vozi Filip Jakopić, nova visokoobrazovana akvizicija i perjanica Vinogradarstva i vinarstva ‘Jakopić’.

– Na nekoliko nedavnih skupova i druženja nekoliko međimurskih vinara s potrošačima iz više zapadne europskih zemalja, došli smo do zaključka kako je dobro da naša vina izvozimo, iz više razloga, a jedan je i stvaranje imena naše vinske kuće na tržištu, ali i konkurencijom koja je uistinu velika i snažna.

No naš međimurski ‘pušipel’ je postalo vino kojemu se europljani gotovo pak klanjaju.

Zaslužilo je to ovo vino, vinogradari, nositelji projekta i svi oni koji ga promoviraju, gdje značajno mjesto zauzima i nekoliko novinara – kaže, zadovoljan stanjem i saznanjem Branimir Jakopić, prvi čovjek obiteljskog vinogradarstva i vinarstva.

Domaće pak tržište traži, želi, ima i uživa u ‘sauvignonu 2015’ i ‘rose 2015.-syrah cabernet sauvignonu’.

Ovog trenutka vinogradi su u izvrsnoj kondiciji i ne bude li nevremena, 2017. mogla bi postati jedna od najboljih godina, kao i sve ‘neparne’ do sada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije