Urbanovo poslovalo pozitivno i uzdignuto na nacionalnu razinu

>> Urbanovo poslovalo pozitivno i uzdignuto na nacionalnu razinu

Redovitu Izbornu i godišnju skupštinu, u Restoranu Terbotz u Železnoj Gori, održalo je Društvo vinogradara i vinara Hortus Croatiae, na kojoj je razriješeno dosadašnje rukovodstvo te izabrano novo čelništvo ove ugledne udruge.

Izvješće o dosadašnjem radu društva i predsjednika, podnio je predsjednik Zdravko Dvanajščak, koji je podnio i izvješće o financijskom poslovanju društva. Dvanajščak je skupštinare izvijestio kako je društvo organiziralo 10-tak stručno-edukacijskih izleta u Domovini i Europi i da je manifestaciju Urbanovo uzdigla na višu razinu i prepoznatljivost širih razmjera.

Započet je i uspješno se provodi projekt Pušipel – zaštićena marka vina, vinari su sudjelovali na brojnim izložbama i sajmovima vina, uspostavili odličnu suradnju s domaćim Turističkim zajednicama, aktivni su na izradi novog Pravilnika o Vinskoj cesti te se uključili u nacionalne projekte Bregovita Hrvatska i PPS destinacije. Kazao je kako su vinogradari svake godine u razne svrhe i potrebe poklonili po 1.800 vlastitih butelji.

Dvanajščak je i ukazao na stvari koje se nisu uspjele ostvariti, a tu prvenstveno spada uspostavljanje zajedničkog nastupa na tržištima, neimanje zajedničke vinske arhive, neimanje vlastitih prostorija za održavanje sastanaka i držanje dokumentacije te neimanje iskaznice Hortus Croatiae.

U poslovanju putem žiro-računa ostvaren je prihod od 249.979 kuna, od kojih je potrošeno 216.230 kuna, te je ostvaren višak od 33.668 kuna. U poslovanju manifestacije Urbanovo uprihođeno je 112.350 kuna, a potrošeno 110.400 kuna iz čega je vidljivo da priredba po prvi puta nije poslovala s manjkom.

Urbanovo je po prvi put poslovalo s dobitkom

Nadzorni odbor je ustvrdio kako je financijsko poslovanje bilo uzorno, a njegov predsjednik Bojan Štampar, naglasio je kako je velika radost što je Urbanovo poslovalo pozitivno i što je postalo nacionalno događanje. Skupština je Dvanajščaku i dosadašnjem vodstvu zahvalila na predanom radom, jednoglasno usvojila sva izvješća, te starom vodstvu dala razrješnicu.

Skupštinu je pozdravio te nekoliko rečenica izrekao načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik.- Čestitam i zahvaljujem vam na svemu što ste učinili za sebe, za Štrigovu i sve nas. Vi ste nešto najvrjednije što Štrigova ima i želim da novo vodstvo radi jednako dobro, a općina će svakako pomagati vaš rad, naglasio je Rebernik, dodajući kako je Ministarstvo gospodarstva obećalo 100.000 kuna za Urbanovo 2015.

Josip Mikec iz Turističke zajednice Općine Štrigova, izrazio je zadovoljstvo što su u novo vodstvo izabrani mladi ljudi, što će omogućavati bržu međusobnu komunikaciju.

U ime međimurskog župana i Međimurske županije, skupštini se obratio Vjeran Vrbanec, koji je kazao kako će Međimurska županija pomagati i promovirati Urbanovo kao i druge projekte Hortus Croatiae, poglavito kada je riječ o Pušipelu i Vinskoj cesti.

Po prvi puta aktivno je u radu skupštine sudjelovao Mihael Frančić, prvi čovjek Podruma Štrigova, što bi trebalo značiti novi odnos i stil ljudi iz Podruma i ostalih vinogradara. Skupština je izabrala novo vodstvo o čemu možete pročitati klikom ovdje, a uskoro ćemo objaviti razgovor s Davidom Štamparom, novim predsjednikom Hortus Croatiae.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije