HORTUS CROATIAE Društvo koje zaslužuje sve pohvale

Društvo vinogradara i vinara ‘Hortus Croatiae’ sinoć je u Restoranu ‘Terbotz’ u Železnoj Gori, održalo svoju godišnju izvještajnu skupštinu kojoj je nazočilo četrdesetak članova te gosti, prijatelji i uzvanici.

Izvješće za 2016. godinu podnio je predsjednik društva David Štampar, a najvažnijim smatra održavanje ocjenjivanja vina za potrebe ‘Urbanova’ u Štrigovi, kao i veliki uspjeh koji je doživjelo ‘Urbanovo 2016.’ u svim segmentima.

Mladi Štampar predstavio je i program rada za 2017. godinu a prvi zadatak je promovirati ‘Međimursku bocu’ za vino Pušipel, izraditi marketinški program, Urbanovo 2017. podignuti na višu razinu te više vremena posvetiti edukativnim putovanjima i predavanjima. U ovoj godini društvo na razne načine kani uprihoditi 417.000 kuna, a značajan dio od članarina, te u stoga na skupštini podijeljene nove članske iskaznice.

Skupštinu su pozdravili i nekoliko rečenica kazali Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana, Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova, njegov zamjenik Zdravko Sabolčec, te Rudi Grula iz TZ Međimurske županije i Nenad Risek, načelnik PP Štrigova. Svi oni biranim su riječima pohvalili rad društva, kao i vina koje oni stvaraju ili proizvode.

Općinski načelnik Stanislav Rebernik, je najavio uređenje Društvenog doma u Štrigovi u kojemu će se razvijati ‘Vinska priča’ jer štrigovski vinari i vina to zaslužuju. Posebno lijepe i pohvalne riječi skupštini je uputio Rajko Cmrečnjak, jedan od osnivača društva, njegov ugledan član i vrsni vinar:

– Hortus Croatiae zaslužuje sve izrečene pohvale, jer uistinu je kvalitetno i dobro, dajem potporu mladima, koji sve više zamjenjuju nas koji postajem veterani i podrška njihovom radu. Uistinu se radujem što imamo toliko mladih članova, a izradu i promociju ‘Međimurske boce’ za Pušipel ocjenjujem jako dobrim, kazao je Cmrečnjak.

Predstavljeni su čepovi za vino marke DIAM, te je održano kraće druženje domaćina i njihovih gostiju na kojem se govorilo o nadolazećem Urbanovom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije