Ministarstvo pomaže izgradnju mosta Kotoriba – Murakerestur

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture održan je sastanak vezan uz potrebu izgradnje cestovnog mosta Kotoriba –  Murakerestur, a bilo je govora i o drugim međimurskim projektima.

Ovu dugogodišnju želju Kotoripčana i okolnih naselja su predstavili Matija Posavec, međimurski župan, Josip Grivec, potpredsjednik Županijske skupštine i načelnik Općine Donji Vidovec, Marijan Varga, predsjednik Mješovitog odbora za suradnju s pomurskim Hrvatima, Roberto Ujlaki, zamjenik načelnika Općine Kotoriba, Darko Radanović, Sandra Polanec Marinović, direktorica REDE-e, Stjepan Tišler, predsjednik Udruge općina Muramente i načelnici mađarskih općina Serdehelj i Murakerestur.


Od strane ministarstva obećana je potpora projektu, očekuje se potpisivanje sporazuma Mađarska – Hrvatska i dogoovreno je da će nakon toga krenuti realizacija projekta na zadovoljstvo žitelja s obje strane granice. Zamjenik kotoripskog načelnika Roberto Ujlaki rekao nam je da je ovih dana u REDE-i održan sastanak na kojem su bili i predstavnici mađarske strane kako bi se projekt izgradnje mosta kandidirao prema fondovima Europske unije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije