Zlatne plakete za najuspješnije međimurske tvrtke

Županijska komora Čakovec 31. siječnja uručila je Zlatne plakete najuspješnijim tvrtkama Međimurske županije za poslovnu 2012. godinu.

U kategoriji malih tvrtki plaketu je dobila “JB-Modelarija Blažeka” d.o.o. Čehovec, tvrtka sa sto posto domaćim kapitalom koja posluje preko 20 godina i bavi se izradom svih vrsta modela i alata za lijevanje te pružanjem usluga strojne obrade.

Tvrtka “TE-PRO” d.o.o. Vrhovljan, registrirana za metaloprerađivačku djelatnost koja danas zapošljava oko 160 djelatnika, a gotovo svu proizvodnju izvozi dobitnik je plakete u kategoriji srednjih tvrtki, a tvrtka sa stoljetnom tradicijom proizvodnje opeke “EKO Međimurje” d.d. Šenkovec koja posluje u dvije proizvodne djelatnosti, proizvodnja opeke i strojogradnja, dobitnik je plakete u kategoriji velikih tvrtki.

Potpredsjednica HGK za gospodarstvo, međunarodne i EU poslove, Vesna Trnokop Tanta uručila je pak posebno priznanje čelniku tvrtke “Čakovečki mlinovi” d.d. Čakovec Stjepanu Vargi za 120 godina postojanja i kontinuiranog rada. Tom je prigodom istaknula kako je ova prestižna nagrada još jjedna potvrda njihove poslovne izvrsnosti, a posebno kontinuiteta kvalitete koji drže do danas o čemu u prilog govori rast izvoza od 23 posto u prošloj godini.

– Odlikovanje je priznanje za Vaš dosadašnji ustrajan rad, a široj javnosti smjernica kojoj svi moramo težiti – postizanju poslovne izvrsnosti.

Čakovečki su mlinovi danas pojam mlinarstva u Hrvatskoj. Najznačajnija djelatnost je meljava pšenice, a s oko 50 tisuća tona prerađene pšenice godišnje društvo zauzima prvo mjesto u Hrvatskoj. Izuzetno mnogo pažnje posvećuju unapređenju suradnje sa selom pa su tako uspjelo postići da Čakovečki mlinovi danas gotovo 2/3 svojih potreba pokrivaju s međimurskih oranica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije