Za međimurske poduzetnike održan seminar o intelektualnom vlasništvu

U četvrtak 21. studenog 2013. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održan je besplatan seminar pod nazivom “Upotreba intelektualnog vlasništva u poslovanju malih i srednji poduzeća”. Seminar je organiziran povodom Globalnog tjedna poduzetništva, uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta, te u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske (DZIV).

Seminar je okupio tridesetak međimurskih poduzetnika iz različitih grana djelatnosti s ciljem produbljivanja znanja o industrijskom vlasništvu, autorskim i srodnim pravima, te procesu zaštite i upravljanja intelektualnim vlasništvom uz prikaz stvarnih slučajeva iz poslovnog sektora. Predstavnici DZIV-a, mr.sc. Tanja Milović i dr.sc. Bojan Benko, polaznicima su također predstavili neke od usluga DZIV-a, poput besplatnog preddijagnostičkog ispitvanja potencijala intelektualnog vlasništva u malim i srednjim poduzećima, te im odgovorili na brojna postavljena pitanja.

Osim navedenih tema, u sklopu seminara predstavljene su usluge zaštite intelektualnog vlasništva u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje kroz izlaganje Daliborke Fundak iz poduzeća Patent Projekt d.o.o. kao i proces dobivanja međunarodnog patenta od strane dr.sc. Bojana Pečnika, osnivača i tehničkog direktora razvojnog projekta Hipersfera te direktora za znanost, istraživanje i razvoj TICM-a. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije