MEDIJACIJA

KOMUNIKACIJA U Čakovcu održan osnovni seminar medijacije

Osnovni seminar medijacije održao se 7. i 8. ožujka u Pučkom otvorenom učilištu Čakovec u organizaciji Foruma za slobodu odgoja

Na seminaru je prisustvovalo oko tridesetak učitelja, učiteljica, stručnih suradnika i profesora. Seminar su vodile prof. Marina Brkić i Eli Pijaca Plavšić izvršna direktorica.

Osnovni seminar medijacije opskrbljuje sudionike osnovnim znanjima i vještinama potrebnim za komunikaciju u sukobu i za rješavanje sukoba između dviju sukobljenih strana te za prenošenje ovih znanja na djecu i mlade. Obuhvaća temeljne komunikacijske vještine kao i vježbe rješavanja sukoba na konkretnim slučajevima pomoću igranja uloga.

Detaljno su obrađeni koraci u procesu medijacije koji nude strukturu postupka i vode sukob prema razrješenju. Seminar je najkorisniji zbog vještina koje se stječu i koje se mogu vrlo brzo primijeniti, s posebnim naglaskom na etičke vrijednosti i principe.

Medijacija otvara komunikaciju između osoba, potiče dijalog i fokusira ih na rješavanje problema i zajednički dogovor. Odmiče ih od prošlosti i usmjerava na budućnost. Potiče i povećava sposobnosti za rješavanje problema.

Putem projekata školske medijacije osnažujemo djecu, učitelje i čitave školske kolektive za prevenciju svih oblika nasilja i izgradnju zajednice temeljene na principima nenasilne komunikacije, empatije i rješavanja sukoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije