gimnazija josipa slavenskog

MOŽEMO TO RIJEŠITI Sveobuhvatni pristup prevenciji nasilja u školi

U Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu, u četvrtak 9. i petak 10. svibnja održana je dvodnevna edukacija u sklopu projekta "Možemo to riješiti: cjelovit pristup školskim procesima u prevenciji vršnjačkog nasilja" za škole s područja Međimurske županije

Sam seminar vodile su voditeljice: Marina Brkić, voditeljica programa Medijacija i Eli Pijaca Plavšić, voditeljica, trenerica i savjetnica. Na samom je seminaru bilo dvadesetak učitelja, profesora i stručnih suradnika iz osnovnih i srednjih škola iz naše županije.


Preventivni program „ Možemo to riješiti“ obuhvaća sadržaje iz medijacije i rješavanja sukoba, komunikacije, razvoja tolerancije i poštovanja različitosti te socijalno – emocionalnog razvoja djece i mladih. Osnovni je cilj osposobljavanje i osnaživanje odgojno – obrazovnih djelatnika i stručnjaka raznih profila u primjeni medijacije i nenasilne komunikacije, za poticanje osobnog i socijalnog razvoja djece, za kreiranje obrazovnog okruženja i procesa poučavanja usmjerenih na dobrobit djeteta.


Forum za slobodu odgoja već gotovo tri desetljeća sustavno promovira programe koji su usmjereni na osnaživanje škola kao zaštitnog činitelja u osobnom i socijalnom razvoju djece i mladih te razvoju njihova punog potencijala i kreativnosti. Krajnji je cilj da škole postanu mjesto kontinuiranog učenja, suživota, suradnje, povjerenja i podrške u kojemu aktivno sudjeluju učenici, odgojno-obrazovni djelatnici, roditelji i lokalna zajednica.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije