Održan 6. Sajam poslova i 1. Sajam Mladih Poduzetnika u Čakovcu

U organizaciji čakovečkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u dvorani Graditeljske škole danas se održao šesti po redu Sajam poslova. U sklopu Sajma poslova po prvi put se održao i Sajam Mladih Poduzetnika.

Prije službenog otvorenja sajmova održala se konferencija za novinare na kojoj su se prisutnima obratili župan Matija Posavec, ispred Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje Čakovec Vladimir Zebec i organizator 1. Sajma Mladih Poduzetnika Jurica Panić.

>>> Pogledajte sve fotografije

“Ulaskom u EU Međimurje je postala županija s izuzetnim potencijalom za dolazak domaćih i stranih investitora i gotovo svaki dan dolaze upiti za ulaganje investicija u industrijske zone, a s time se otvara i mogućnost otvaranja novih radnih mjesta. Međutim, u našoj je županiji još uvijek nezaposleno 7809 osoba, prema službenim statističkim podacima s kraja kolovoza. To je brojka koja je zabrinjavajuća i zato mi je drago što se HZZ nizom mjera uključuje kako bi pomogao smanjiti nezaposlenost. Jedan od načina je i bolja komunikacija s poduzetnicima, a to se upravo danas na Sajmu poslova dešava.” – istaknuo je župan Matija Posavec.

Vladimir Zebec, predstojnik Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje u Čakovcu, kazao je da nezaposlenost polako stagnira no još nema nekakvog većeg zapošljavanja. No, Zavod raspolaže brojnim mjerama kojima u vremenu kad nema gospodarske ekspanzije ublažava situaciju. Neke od tih mjera su stručno osposobljavanje mladih bez zapošljavanja, sistem potpora za samozapošljavanje i osiguravanje isplate novčanih naknade nezaposlenima.

Pozitivan primjer je Grad Prelog, također želimo da Čakovec i Mursko Središće imaju malu stopu nezaposlenosti. Procijenjeno je da će 2014. još uvijek biti godina poravnavanja situacije na tržištu rada, ali već 2015. godine broj nezaposlenih neće opadati polako već brzo. Izuzetno nam je drago što se ove godine uz Sajam poslova održava i Sajam Mladih Poduzetnika. Zanimljivo je da je većina izlagača na Sajmu Mladih Poduzetnika osnovala tvrtku putem mjere samozapošljavanja. Na ovakvim sajmovima prilika je za sve koji su nezaposleni ili razmišljaju o svojoj karijeri da se informiraju kod poslodavaca o vezi onoga što se traži, da napišu životopis, predaju molbu ili pobliže upoznaju poslodavce koji se predstavljaju na Sajmu. – kazao je Vladimir Zebec.

Jurica Panić, organizator Sajma Mladih Poduzetnika, rekao je: “Iako se sajam održava po prvi puta, veliki je uspjeh da imamo preko 25 izlagača, mladih poduzetnika. Cilj sajma je predstaviti novopečene poduzetnike široj javnosti kako bi se poboljšala njihova konkurentnost, ali i efikasnost te produktivnost, a isto tako povezivanje mladih poduzetnika s velikim igračima kako bi zajedničkim snagama postali konkurentni, kako na europskom tako i na svjetskom tržištu.”

Nakon službenog otvorenja kojem su prisustvovali i dožupan Zoran Vidović, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak te saborska zastupnica Sunčana Glavak, izlagačima Sajma Mladih Poduzetnika predana su priznanja za sudjelovanje na Sajmu. Mnoštvo posjetitelja na Sajmu dokaz je da je Sajam poslova i Sajam Mladih Poduzetnika i ove godine uspio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije